Med kæresten

Foto: Nicolas Jægergaard

Herning er for mange en uopdaget by, Du har sikkert hørt om Herning i medierne eller været til en koncert i Jyske Bank Boxen, men har du oplevet byen? Hvis ikke, så invitér kæresten med på et weekendophold i Herning og oplev byen helt tæt på. 

Mærk suset og få jeres livs oplevelse, når I springer i faldskærm. Her kan I opleve spændingen ved frit fald fra 4.000 eller 6.000 meters højde! Hos Dropzone Denmark er de topprofessionelle og I kan endda tilkøbe en fotopakke, så I altid kan se tilbage på denne vilde oplevelse.

Cykeltur ved Herningsholm

Lej cykler

Foto: Jannie Nyegaard

Kom rundt i byen

Efter tjek-ind på hotellet kan I komme rundt i byen på gåben, med bybusser, tog og taxi. Det er også muligt at leje cykler hos Henning Jørgensen Cykler og få vind i håret mens I suser afsted i Hernings gader. Dette kan helt klart anbefales.   

Birk Centerpark

Den Hvide By

Foto: Peter Rosbjerg

Oplev kunst i Birk

Start jeres ophold i Birk, hvor kunst i verdensklasse venter på jer. Gå en tur ind i Angligården, den hvide runde bygning - som tidligere var en skjortefabrik. Angligårdens indvendige gård er udsmykket med en enorm frise af Cobra kunstneren Carl-Henning Pedersen. Et imponerende værk med navnet Fantasiens leg om livets hjul

Herfra kan I bevæge jer forbi kunstværket Allotment, Skulpturparken, De Geometriske Haver og den store skulptur af Ingvar Cronhammar Elia.
Læs mere om alle mulighederne i Birk her.  

Imponerende tekstilhistorie

Tekstilindustrien har som ingen anden branche formet Midtjylland - og på Tekstilmuseet i Vestergade, kan I få et indblik i en industri, der gennem tiden har givet folk tøj på kroppen. Oplev en unik historie gennem originale genstande, farverige illustrationer, film og personlige, levende fortællinger fra de folk, der var med til at forme industrien. Tekstilmuseet

Herning City

Østergade summer af liv

Foto: Jannie Nyegaard

Hvil benene og nyd en skøn frokost

Efter kunst- og kulturoplevelsen trænger I sikkert til lidt lækkert. Forkæl smagsløgene med et besøg på én af Hernings mange caféer. Gennem Østergade og Bredgade (gågaden) er der et stort udvalg af caféer, hvor I kan sidde udenfor og nyde frokosten. Se caféer

Shopping i gågaden og herningCentret

Elsker du at shoppe, så er Herning lige byen for dig. I gågaden finder du mange specielbutikker, der glæder sig til at vise deres nyeste kollektioner og give dig en fortryllende service. Hos Guldsmeden Facius Eftf. i Østergade kan du opleve det åbne værksted og få smeltet dine gamle guldsmykker om til nye. 

Snyd ikke dig selv for et besøg på byens flotte bibliotek på Tinghuspladsen. I kan næsten ikke undgå at se den store bygning, når I går over Tinghuspladsen i Østergade. Biblioteket emmer af New Yorker stemning, og her kan I også nyde en kop friskbrygget kaffe i caféen. 

I herningCentret kan I shoppe løs i de 80 butikker, der venter på jer med både nyheder og gode tilbud. herningCentret er et lyst og lækkert center med brede gange, og så er det flere gange blevet kåret til Danmarks bedste shoppingcenter.  

DGI Huset Herning

Wellness i DGI Huset Herning

Foto: DGI Huset Herning

Afslapning og wellness

Efter en travl dag rundt i Herning fyldt med oplevelser, kan I besøge DGI Huset Herning og få lidt afslapning for krop og sjæl. Her kan I slappe af i Vandkulturhusets boblebad, termiske bade, bassiner og sauna. Måske booke en parmassage og helt slå tankerne fra. 

Middag for 2

Efter et afslappende besøg i DGI Huset Herning melder sulten sig nok snart og I har nu den opgave at udvælge aftenens restaurant. Herning byder på et stort udvalg af gode restauranter, hvor kvalitet og stemning er i højsæde. Prøv fx. et besøg på Bryggeriet, hvor I kan drikke husets egen øl og nyd den sammen med et mørt stykke oksekød, trancheret ved bordet. 

Aftenunderholdning

Er I friske på at opleve endnu mere i Herning, efter I lige har slået mave. Så besøg byens moderne biograf og nyd en premierefilm i den bløde stol, med varme, sprøde popcorn og en iskold cola. I kan også tage forbi Herning Bowlingcenter og dyste om hvem der er den bedste til at spille bowling. Et sjovt spil, hvor de fleste kan være med. 

Musikliv

I Herning er der året rundt hundredvis af koncerter og events på byens mange spillesteder. Fermaten er et intimt spillested med plads til 700 stående gæster. Her spilles mange gode koncerter og stedet drives af få fastansatte og mange frivillige. 

De helt store navne kan opleves i Jyske Bank Boxen, hvor internationale stjerner som Ed Sheeran, Bruno Mars, Adele, Pink, Ariana Grande m.fl. har givet koncerter.

Se koncerter og events i Herning 

Sidst på aftenen

Efter koncerten kan I enten tage et kig på Hernings natteliv eller smutte tilbage til hotelværelset og slappe af med en god film. 

I Herning finder du mange barer i Østergade, hvor man både ude og inde kan slå sig ned med en god drink eller en kold specialøl. Kig forbi Fox & Hounds, som har et stort udvalg af drinks, gin, whiskey, specialøl m.m. Her er der livemusik hver fredag og lørdag året rundt og mulighed for en svingom på dansegulvet. 

Herning har mange gode hoteller og flere tæt på centrum, så I ikke har langt hjem fra midtbyen. 

Vi håber I vil kigge forbi vores skønne område. 

Mere info om..

herningCentret
Shopping
Huset Poulsen
Natteliv
Yutaka Spisehus & Take Away
Restauranter og cafeer
Birk Centerpark
24 timer i Herning og Ikast-Brande