Pressekontakt

Her kan journalister finde information og billedmateriale fra destinationen, som dækker Herning og Ikast-Brande kommuner. Kontakt VisitHerning, hvis du har brug for yderligere oplysninger eller interviews.

Læs mere

Danmarks bedste erhvervskommuner byder turister velkommen

Fakta om destinationen

Læs mere

VisitHerning er turistbureau for området, der dækker Herning og Ikast-Brande kommuner. Et område, som igennem en årrække har markeret sig i den absolutte top, når undersøgelser har taget temperaturen på kommunernes erhvervsklima. I de sidste 10 år har de to kommuner nemlig delt æren som ”Danmarks bedste erhvervskommune” – oftest med Ikast-Brande på 1. pladsen og Herning på 2. pladsen. En markant positionering og placering, som vækker genlyd blandt de øvrige kommuner i Danmark. Området besøges derfor ofte af personer med interesse for erhverv.

Det vigtige fokus på erhvervsklima og dermed erhvervsudvikling smitter af på mange andre parametre i området – også turismeområdet. Destinationen er således kendetegnet ved, at størstedelen af turisterne er erhvervsturister, som besøger området i forbindelse med f.eks. møder, messer og konferencer. Ikke mindst pga. MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen, som på årsbasis har besøg af op mod 1.000.000 gæster.

En del af disse gæster er eventturister, som kommer for at få en fed koncertoplevelse eller opleve en af de store sportsevents. I de seneste år har Herning været vært for en perlerække af mesterskaber, og det er fortsat målet at tiltrække store sportsbegivenheder i fremtiden.

Men i Herning og Ikast-Brande kommuner er der masser af andet at byde på for turisterne. Her er attraktioner i særklasse indenfor kultur og kunst – mange af kunstværkerne er i det åbne rum - samt en storslået natur til outdoor aktiviteter som vandring, lystfiskeri og mountainbike. Og så er der mulighed for overnatning, god mad og shopping.

Fakta om Herning Kommune:
Herning Kommune er Danmarks tredjestørste kommune målt på areal og Danmarks 12. største målt på indbyggertal. Pr. 1. januar 2019 var befolkningstallet 88.917 indbyggere.

Herning er en ung by – den blev grundlagt som en handelsby i 1913. Boomet i tekstilindustrien medførte, at byen hurtigt begyndte at vokse sig stor. Sporene fra de gamle traditioner kan stadig findes i de tekstilfirmaer, som endnu er i området. Også VIA University College - Skandinaviens største uddannelsessted inden for design og business rettet mod møbel-, mode- og livsstilsbranchen (tidligere TEKO) er en udløber af områdets tekstileventyr. Industrien og virksomhederne i Herning har udviklet sig meget siden dengang. Industrien er mangfoldig, og her er stærke virksomheder indenfor metal, produktion, IT-service, energi, og serviceindustrien.

Fakta om Ikast-Brande Kommune:
Pr. 1. januar 2019 var befolkningstallet 41.282 indbyggere.

Ikast-Brande området er især kendt for sit stærke og driftige erhvervsliv, hvor større højteknologiske virksomheder har sine rødder. Gennem tiden har iværksættere inden for især tekstil- og energibranchen tænkt store tanker og ført dem ud i livet. Netop iværksætteri og innovation er karakteristisk for området.

Velkommen til MCH

MCH er det største oplevelsescenter i Skandinavien og har siden 1954 samlet en verden af oplevelser. Skal du til et af de mange arrangementer i MCH, kan du herunder finde oplysninger om de fire afdelinger i MCH.

Læs mere

Mere om VisitHerning