Spis, drik og shop

Få en forsmag på Herning og Ikast-Brandes caféer og restauranter. Oplev byernes shopping og blomstrende kulturliv.

Læs mere

Fra streetfood til moderne gastronomi

Der er masser af steder at gå hen, når I skal have en madoplevelse i Herning og Ikast-Brande. Fra hyggelige caféer og bistromad, til sydeuropæiske spisesteder og moderne madkoncepter.

Læs mere

Axel Månsson A/S er Danmarks største producent af icebergsalat, men de dyrker også en lang række andre grønsagskulturer som hjertesalat, broccoli, løg, bladselleri, hvidkål, fennikel, grønkål og mange flere, hvoraf størstedelen kun dyrkes økologisk.

Du kan besøge Gårdbutikken Månsson og få fingre i alle de lækre og helt friske produkter på Grarupvej 15, 7330 Brande. Gårdbutikken har åbent alle ugens dage fra 7 - 20 og der er høflig selvbetjening. 

Hvis du gerne vil suge endnu mere viden til dig, er det muligt at booke en rundvisning på gården. 

Hos Restaurant Skarrildhus er økologiske og lokalt producerede råvarer en helt neturlig del af deres DNA. Hver eneste dag, året rundt, arbejder de fokuseret på at øge andelen af lokale råvarer og økologi i de gastronomiske oplevelser. 

I 2013 var Sinatur Skarrildhus den første danske hotelkæde, der fik Det Økologiske Spisemærke i bronze. I dag er det blevet opgraderet til sølvmærket, hvilket er din garanti for at der bruges 60-90% økologiske mad- og drikkevarer hos Restaurant Skarrildhus. 

Snyd ikke dig selv for en gastronomisk oplevelse hos Restaurant Skarrildhus, der også ligger naturskønt ned til Karstoft Å. 

Børnevenlige restauranter

Når børnene skal med ud og spise er det rart, at der er et børnerum eller der udleveres papir og farvekridt, så børnene er underholdt mens maden tilberedes. Herunder kan du se 3 børnevenlige restauranter. 

De fleste caféer og restauranter i Herning, Ikast og Brande har højstole og puslerum.

Læs mere

Velkommen til shopping og byliv

Når shoppelysten melder sig, har Herning og Ikast-Brande alt, hvad du har brug for.

I området omkring Østergade, Bredgade og Fonnesbechsgade i Herning midtby finder du et bredt udvalg hos de mere end 150 forretninger og spændende specialbutikker.

herningCentret byder indenfor til 80 butikker, 10 spisesteder, 2 puslerum, 1 legeland, 1305 gratis p-pladser og 100% gratis wifi. I centeret kan du shoppe i ly for det lunefulde danske vejr. 

I Ikast kan du besøge Strøgcentret, som er Danmarks eneste overdækkede gågade. Her finder du mere end 35 specialbutikker, gratis parkering og aktiviteter året rundt. Strøgcentret er udsmykket med glasmosaikker og har navn efter vindene fra de fire verdenshjørner. 

Shop løs i Brandes mange spændende specialbutikker. Byens torv og gader er flot restaureret og under din tur rundt i byen vil du opleve de fantastiske gavlmalerier og Street art-kunst, som giver byen en hel speciel galleristemning. 

På Torvet i Herning finder du huset "Nexus," som danner rammen om en helt særlig Bang & Olufsen butik. Den 450 m2 store bygning er arkitektonisk unik og meget mere end en butik. Et oplevelsesunivers med detaljer, overraskelsesmomenter og en designmæssig helhed, der imponerer de fleste. Her kan du visuelt opleve et fuldt produktsortiment og samtidig få rådgivning og hjælp til at integrere ældre B&O produkter med helt nye modeller.

Der er masser af steder at gå hen i Herning, når I skal have en hyggelig aften i byen. Udvalget er bredt - fra de helt unges diskotek på Poulsens Plads på Bredgade til de mange barer og caféer i midtbyen. 

Centralt på Herning gågade byder Herning Bibliotek på liv, god stemning og en velbrygget kop kaffe.

Tag din bærbare pc under armen og arbejd fra biblioteket i inspirerende og prisbelønnede omgivelser, med både stillezone og mulighed for gruppearbejde.

Fordyb dig i en god bog eller et magasin imens du betragter folkelivet i bygningen, som for ganske kort tid siden blev omdannet fra varehus til moderne samlingssted i bymidten. Der afholdes løbende foredrag og arrangementer. 

Caféer og restauranter:
I Herning og Ikast-Brande finder du et stort udvalg af lækre spisesteder for hver en smag. Uanset om I skal ud at spise brunch, frokost eller aftensmad, om I er til italiensk, traditionelt dansk, vietnamesisk, buffet eller noget helt andet er mulighederne mange. Byen byder på mange hyggelige restauranter og caféer, der står klar til at give jer gode smagsoplevelser, god service og hyggelig atmosfære.

I Herning Midtby er der stor mulighed for at nyde en middag inden aftenens koncert eller efter en masse, og slutte aftenen af med en lækker cocktail eller kold øl på en af byens hyggelige barer.

Brunch:
Hvem elsker ikke en lækker og veltillavet morgenmad eller brunch med alt, hvad der hører sig til? Pandekager, friske rundstykker, æg, bacon, frisk frugt, kold appelsinjuice og kaffe. Der er ikke noget bedre end en god omgang brunch, når familien er samlet lørdag eller søndag og morgenen skal forlænges. Eller når der skal hygges og snakkes med vennerne eller kæresten.

Du kan få serveret brunch få flere restauranter og caféer i Herning og Ikast-Brande. Hvad end du ønsker en brunch tallerken eller stor brunch buffet, så findes muligheden her. Find den bedste brunch på en af vores udvalgte restauranter og caféer.

Shopping:
Herning er en rigtig god by at shoppe i. Med både Herning gågade i centrum og HerningCentret, Midtjyllands største shoppingcenter, byder byen på et utal af butikker for hver en smag. Du kan selvfølgelig tage på shopping i Strøgcentret i Ikast eller Brande gågade. Så hvad end du er på udkig efter fede tøjbutikker, isenkræmmere, beauty-forretninger eller noget helt fjerde, så er mulighederne mange i Herning og Ikast-Brande.

De engagerede cityforeninger i området planlægger løbende events, f.eks. koncerter og Black Friday, hvor du kan finde mange gode tilbud og gøre din shoppeoplevelse endnu bedre.