Birk Centerpark

Se de største attraktioner i Herning og Ikast-Brande

De Geometriske Haver

Attraktioner

I Herning og Ikast-Brande kan du finde mange interessante attraktioner. Besøg vores historiske museer, hvor du kan lære mere om livet her på egnen for 50 og 100 år siden. Hele området er formet af tekstilindustrien, der blomstrede i 1950'erne. Folk startede små fabrikker i kældre og udhuse - og nye livsbetingelser opstod. 

Museer

Bygningsværker og bymiljøer

Kirker

Monumenter

Slotte og herregårde

Gallerier

Kunsthåndværkere

Zoo- og dyreparker

Forlystelsesparker

Attraktioner for familien

Nyd en sjov og aktiv dag sammen med familien. 

Deep Forest Art Land - Skovsnogen

Velkommen til Deep Forest Art Land – en skov udover det sædvanlige. Deep Forest Art Land er et udstillingssted under åben himmel. I skoven er kunst...

Baboon City

Tag hele familien med til en hyleskæg dag i Baboon City, Danmarks ultimativt største helårs forlystelsescenter.

AQUA Akvarium & Dyrepark

AQUA er et helt specielt sted i Danmark, hvor du kan møde danske dyr i vildt naturlige omgivelser. Præcis som i naturen – bare tættere på.

Besøg en børnefabrik

På Tekstilmuseet får både store og små̊ indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udv...

Oplev kunsten

Brug 24 timer i Herning og Ikast-Brande til at udforske kunstens inspirerende palette. Birk Centerpark viser på et flot niveau, den synergi der opstår, når kortene blandes og skaber et helt unikt område for ikke blot erhverv og uddannelse, men ligeledes for kunst, landskab og arkitektur. Start ved Angligården og bevæg dig videre til Skulpturparken, De Geometriske Haver, Elia og Heart, hvorefter turen sluttes af hos Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Birk - Den Hvide By ved Herning

En tur rundt i Birk er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber.

Gratis kunstoplevelser i det offentlige rum

Herning og Ikast-Brande byder på noget helt specielt - nemlig gratis kunst og kultur i det offentlige rum. Her på siden kan du finde information og skabe dig et overblik over de mange skulpturer, monumenter og kunstværker i området.

Cronhammer og Elia

Et bygningsværk du ikke må gå glip af når du er i Herning, er Ingvar Cronhammers skulptur Elia. Nordeuropas største skulptur. Du finder skulpturen i Birk Centerpark, i den østlige del af Herning.

Elia er konstrueret således, at den er parat til at modtage tordenkilen og i sin resonansklokke give et svar tilbage til hvælvet.