Birk Centerpark
De Geometriske Haver

Se de største attraktioner i Herning og Ikast-Brande

Foto:Peter Rosbjerg&Peter Rosbjerg

Attraktioner

I Herning og Ikast-Brande kan du finde mange interessante attraktioner. Besøg vores historiske museer, hvor du kan lære mere om livet her på egnen for 50 og 100 år siden. Hele området er formet af tekstilindustrien, der blomstrede i 1950'erne. Folk startede små fabrikker i kældre og udhuse - og nye livsbetingelser opstod. 

Oplev kunsten

Brug 24 timer i Herning og Ikast-Brande til at udforske kunstens inspirerende palette. Birk Centerpark viser på et flot niveau, den synergi der opstår, når kortene blandes og skaber et helt unikt område for ikke blot erhverv og uddannelse, men ligeledes for kunst, landskab og arkitektur. Start ved Angligården og bevæg dig videre til Skulpturparken, De Geometriske Haver, Elia og Heart, hvorefter turen sluttes af hos Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Cronhammer og Elia

Et bygningsværk du ikke må gå glip af når du er i Herning, er Ingvar Cronhammers skulptur Elia. Nordeuropas største skulptur. Du finder skulpturen i Birk Centerpark, i den østlige del af Herning.

Elia er konstrueret således, at den er parat til at modtage tordenkilen og i sin resonansklokke give et svar tilbage til hvælvet.

Elia

©Ingvar CronhammarFoto:Cristina Reuter