Gavlmaleri Brande

Gratis kunstoplevelser i det offentlige rum

Foto: Jannie Nyegaard

Herning og Ikast-Brande byder på noget helt specielt - nemlig gratis kunst og kultur i det offentlige rum. Her på siden kan du finde information og skabe dig et overblik over de mange skulpturer, monumenter og kunstværker i området.

Kunst under åben himmel

Se de mange kunstværker du kan opleve i naturen i Herning og Ikast-Brande.

Herning

Kunst og kultur er en vigtig del af Herning. Byen investerer løbende i kunst og du finder mange gamle såvel som nye værker fra både verdenskendte og lokale kunstnere. 

Antony Gormleys monumentale værk Allotment blev lavet i forbindelse med Fredsskulpturprojektet ved vestkysten i 1995, der markerede 50-årsdagen for Danmarks befrielse.

Cronhammers gigantskulptur  Elia er en markering af årtusindskiftet. Men skulpturen er også en manifestation af viljestyrken og modet til at sprænge nye veje, som har præget Herning gennem årtier. 

Uldjyderne er en bronzefigur af 3 personer. Den er opført af Ejgil Vedel Schmidt i 1956-58 og kan findes ved indgangen til Vestre Anlæg på Vestergade. 

Deep Forest Art Land

Deep Forest Art Land  er et helt fortryllende sted. Ude i Døvling Meldgaard Skov kan du opleve små, store, skæve, skøre og smukke kunstværker i naturen. Deep Forest Art Land  er altid åbent, altid gratis og du er altid velkommen alene, sammen med familie, venner eller naboer. Kig forbi og få en unik kunstoplevelse. 

Brande

Brande har skrevet sig selv på verdenskortet gennem afholdelse af Den Internationale Street Art Festival, som hvert år byder på mange flotte street art værker samt gavlmalerier. 

Ikast

Det er meget få byer i Danmark, som byder på så mange skulpturer i det offentlige rum, som Ikast gør. 

Oplev også

A Hereford Beefstouw
Restauranter oversigt
Hotel Eyde
Sov godt
Birk Centerpark
Attraktioner
Fonagergaard
Aktiviteter