Gavlmaleri Brande

Gratis kunstoplevelser i det offentlige rum

Foto: Jannie Nyegaard

Herning og Ikast-Brande byder på noget helt specielt - nemlig gratis kunst og kultur i det offentlige rum. Her på siden kan du finde information og skabe dig et overblik over de mange skulpturer, monumenter og kunstværker i området. 

 

 

Herning

Kunst og kultur er en vigtig del af Herning. Byen investerer løbende i kunst og du finder mange gamle såvel som nye værker fra både verdenskendte og lokale kunstnere. 

Birk - Den Hvide By ved Herning

En tur rundt i det internationalt kendte område i Birk, er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. Området er et must-see for dig, der er kunstinteresseret.

Lenin i Lund

Uden for Herning, i en privat have i Lund, ligger en statue af den sovjetiske bolsjevikleder Vladimir Iljitj Lenin.

Allotment

Foto: VisitHerning

Antony Gormleys monumentale værk Allotment blev lavet i forbindelse med Fredsskulpturprojektet ved vestkysten i 1995, der markerede 50-årsdagen for Danmarks befrielse.

Elia

Foto: Cristina Reuter

Cronhammers gigantskulptur  Elia er en markering af årtusindskiftet. Men skulpturen er også en manifestation af viljestyrken og modet til at sprænge nye veje, som har præget Herning gennem årtier. 

Uldjyderne

Foto: VisitHerning

Uldjyderne er en bronzefigur af 3 personer. Den er opført af Ejgil Vedel Schmidt i 1956-58 og kan findes ved indgangen til Vestre Anlæg på Vestergade. 

Brande

Brande har skrevet sig selv på verdenskortet gennem afholdelse af Den Internationale Street Art Festival, som hvert år byder på mange flotte street art værker samt gavlmalerier. 

Gavlmalerierne i Brande

I 1968 blev Brande, trods sine dengang kun ca. 5.000 indbyggere, verdenskendt i Danmark, da det var den første by, der farvelagde gavle over hele byen. Det skete, da byen inviterede en række anerkendte kunstnere til at dekorere på byens husgavle.

Street Art i Brande

En helt særlig oplevelse i Brande er den Internationale Street Art Festival, hvor en lang række anerkendte kunstnere indtager byen og dekorerer Brandes gader med imponerede kunstværker.

Ikast

Det er meget få byer i Danmark, som byder på så mange skulpturer i det offentlige rum, som Ikast gør. 

Frisenborg Skulpturpark

Frisenborg Skulpturpark ligger centralt i Ikast og blev anlagt i 1990’erne. I parken kan du bl.a. finde skulpturerne "Monument til Ikast" og "Min jødiske kirkegård".

Højrisparken

Højrisparken ligger centralt i Ikast og blev anlagt i 1990’erne. I parken kan du bl.a. finde skulpturene "Den sidste cigaret" og "Den store dansker".

Få overblik over alle monumenter i Herning og Ikast-Brande her.

Foto: Snap it

Skovsnogen - Deep Forest Artland

Skovsnogen er et helt fortryllende sted. Ude i Døvling Meldgaard Skov kan du opleve små, store, skæve, skøre og smukke kunstværker i naturen. 

Skovsnogen er altid åbent, altid gratis og du er altid velkommen alene, sammen med familie, venner eller naboer. Kig forbi og få en unik kunstoplevelse.