Birk Centerpark

Birk - Den Hvide By ved Herning

Foto: Peter Rosbjerg

En tur rundt i Birk er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. 

Birk By var oprindelig kun en samling gårde, men i dag er det et enestående, internationalt kendt område, hvor kunst, arkitektur, landskab, uddannelse og erhverv kombineres i et spændende samspil.

Det grønne i Birk

Mellem alle de interessante bygninger er der grønne områder og parker med smukke beplantninger, stier og vandbassiner.

Skulpturparken er ét stort, cirkulært museum, hvor man i frisk luft kan hente kunstneriske indtryk.

Parken ligger lige op ad De Geometriske Haver, hvor man finder et labyrintisk landskab med nye rum og former rundt om hver eneste hæk.

Fra centrale punkter kan man nyde udsigten ud i det åbne landskab mod syd og nord.

De 3 store attraktioner i Birk

Disse 3 attraktioner er et must-see når du besøger Herning og Den Hvide By.

HEART - Herning Museum of Contemporary Art

HEART  - Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den landskendte skjortefabrikant Aage Damgaard, som har skabt fundamentet for museets samling. Med Steven Holls unikke arkitektur som kulisse, kan man som gæst på HEART ople...

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum blev indviet september 1976 og udvidet med en tilbygning i 1993. Det giver med sine 4.000 værker af kunstnerægteparret et omfattende indtryk af de to store danske malere med tilknytning til den internationale cobra-gruppe.

Elia

Cronhammers  gigantskulptur  Elia  er en markering af årtusindskiftet. Men skulpturen er også en manifestation af den viljestyrke og det mod til at sprænge nye veje, der har præget Herning gennem årtier. Skulpturen er formet som en halvkugle med en diameter på 60 m, hvorover der rejser sig...

Har du tid til at komme helt i dybden, så byder Birk også på alle disse attraktioner. Mød dem på din tur rundt i området. 

Obelisken

Obelisken der måler 12 m høj er beliggende midt i rundkørslen i Birk. Obelisken er udført af Carl-Henning Pedersens og blev hans sidste store udsmykni...

Allotment

Antony Gormleys monumentale værk  Allotment  blev lavet i forbindelse med Fredsskulpturprojektet ved vestkysten i 1995, der markerede 50-årsdagen for ...

Skulpturparken

Skulpturparken  i Herning er tegnet af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen, en af Danmarks førende landskabsarkitekter, der også har tegnet De Geometris...

De Geometriske Haver

De Geometriske Haver  er, som det øvrige museumsområde i Birk Centerpark, anlagt efter havearkitekt professor C. Th. Sørensens planer.

Abyss

Ingvar Cronhammar har udviklet værket Abyss, som er en syv meter høj passagebygning, placeret foran AU Herning.

Jorden er flad

»Le monde est plat«, »Jorden er flad«, kalder Bjørn Nørgaard sin nye skulptur skabt specielt til kunstmuseet i Herning i samarbejde med Midtjydsk Beto...

Utzon-huset

Utzon-huset Med sine svungne tagformer og store vinduesflader var Utzon-huset en prototype på en planlagt eksport- og designskole i Herning.

Angligården

Angligården blev tegnet ud fra en idéskitse af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Set oppefra tegner bygningen et lille ’a’ i landskabet.

Uddannelse og erhvervsliv side om side

I Birk blev der først bygget højskole og senere design- og erhvervsskoler og universitet. Med uddannelsesinstitutioner og erhverv side om side kommer de studerende i tæt kontakt med virkelighedens verden. Uddannelsestilbuddene trækker mange danske og udenlandske studerende til det inspirerende, internationale studiemiljø i Birk. Mange besøgende og studerende benytter sig af trinbrættet Birk Centerpark, som nemt og hurtigt forbinder området med Herning og resten af verden.

Tekstilvirksomheder, designfirmaer, privathospital, landbrugsrådgivning, it- og revisionsvirksomheder er eksempler på nogle de brancher, der findes i Birk. Det store kontorhus Innovatorium er et udtryk for betydelig opbakning og forståelse for den lokale iværksætterånd. Her kan alle små og store virksomheder få råd og vejledning til start og drift af en virksomhed.