Skjern Å Lystfiskefestival
Skjern Å Lystfiskefestival

Tag ud med snøren og få masser af gode oplevelser outdoor

Foto:Nils Svalebøg&Nils Svalebøg

Outdoor

I Herning og Ikast-Brande finder du lakse- og havørredfiskeri i verdensklasse, vandring på den ældgamle Hærvej og kano på bl.a. Skjern Å. 

Hærvejen

Hærvejen går gennem vores område ved Engesvang og Stenholt Skov samt ved Nørre Snede. Før bilerne og togene kom til, gik Jyllands hovedvej langs vandskellet, op gennem landet fra den tyske grænse til Viborg. Hærvejen bestod dengang af ydmyge grus- og hulveje, og der var ikke kun én vej, men et helt netværk af mindre veje.

Hærvejen

Hærvejen

Foto: Ikast-Brande Kommune

Andre gode vandresteder

176 km. og Vestjyllands højeste punkt. Rundvandrevejene ved Trehøje er, som den længste i Danmark, en vandretur værd.

Eller oplev Harrild Hedes smukke åbne landskab, hvor du møder sjældne dyr og planter, som kun findes på hedearealer. En anden sjov detalje om Harrild Hede er, at den danner rammen om "Er du dus med himlens fugle". Scenen, fra Vagabonderne på Bakkegården, hvor Poul Reichardt går langs vejen, mens han synger den gamle smukke sang, er optaget på Harrild hede.

 

Lystfiskeri

På højde med en norsk elv

Området omkring Herning byder på en lang række gode fiskeoplevelser. Ud over Skjern Å, så er Karup Å og Storåen også fremragende fiskevande. Og det er ikke uden grund at åerne er velbesøgte. Skjern Å er fx en af få danske åer, hvor der stadig er en bestand af den oprindelige vilde laks.

Riverfisher

Er du interesseret i fiskeri i Skjern Å, Karup Å eller Gudenåen, så tag et kig på www.riverfisher.dk. Her finder du info om åerne, fisketegn, regler og anbefalinger, nyheder fra åerne m.m.

Riverfisher

Foto:Riverfisher

Skift gear og brug kroppen

Efterlad telefonen. Og kom ud og mærk byen og naturen! Herning rummer masser af muligheder for at lave fede aktiviteter både sammen med venner og kolleger eller alene.

Sinding MTB

Foto:VisitHerning

Snør løbeskoene

Nyd naturområderne i den nordlige del af byen, hvor der findes en 3 kilometer rute til gå- eller løbeture rundt om Fuglsang sø. Mange lokale slutter turen af med en dukkert – både sommer og vinter. Du kan også tage en tur rundt i Løvbakke Dyrehave, som ligger tæt ved Herning by. Ved Knudmosen, som ligger mellem midtbyen og MCH Messecenter Herning, kan du vælge mellem otte ruter i den smukke natur – den lilla rute giver dig fx et smukt udkig over Herning fra Knudmosebjerget.

Løberuter

Afsted på hjul

Hop på den tohjulede og drøn afsted på Alhedestien mellem Herning og Viborg. Den gamle banesti bringer dig gennem det flade jyske landskab. Gør stop ved Sunds badesø, se skulpturparken i Birk og nyd synet af de dramatiske skrænter ved Dollerup Bakker skabt under istiden. Hvis du hellere vil cykle på mountainbike, så byder Sinding Plantage på en lettere 4,6 kilometers rute med små tekniske elementer. Mangler du en cykel? Så er Henning Jørgensens cykler i Tjørring behjælpelig med både salg og udlejning.

Cykeludlejning

Del dine oplevelser med #visitherning