Skjern Å

Lakseeventyr i Skjern Å

Skjern Å

Skjern Å

Laksen i Skjern Å er den oprindelige stamme af vilde laks

Området omkring Skjern Å byder på unikke naturoplevelser og indbyder til spændende aktiviteter. For lystfiskere er der enestående muligheder ved Skjern Å, Danmarks bedste laksevand, for at fange den berømte ”Skjern Å-laks”, som har været i åen siden sidste istid for 10.000 år siden.

Med Danmarks vandrigeste å, ådalens storslåede landskaber og de medrivende historier fra lokalområdet, giver Skjern Å-området dig oplevelser i særklasse.

Skjern Å - Laksemiraklet i Vestjylland

Foto: Nick Holst
Rekordfangst! I 2018 blev der registreret det højeste antal fangne laks i Skjern Å's historie. I alt blev der indrapporteret 1,748 laks med et gennemsnit på 4,9 kg.

Riverfisher

Foto: Riverfisher

Besøg hjemmesiden riverfisher.dk og få gode råd og nyttig information til laksefiskeriet i Skjern Å. Her finder du alt lige fra links til fiskeregler, anbefalinger til fiskegrej, om kvoten for hjemtagelse af laks og om, hvordan du kommer i gang med at fiske i Skjern Å. 

Laksens Hus

Besøg Laksens Hus og få råd og vejledning om alt indenfor laksefiskeri i Skjern Å. Laksens Hus er bemandet af lystfiskere med stor passion og viden om fiskeri i Skjern Å. Her kan du få hjælp med fiskekort, guider og overnatningsmuligheder. Her finder du en afslappet og hyggelig atmosfære...

Book din Skjern Å Lystfiskerguide

Når den store fangst skal trækkes i land, så er lokalkendskab en afgørende faktor. Hvis du er ny til vores område tilbyder vi derfor en række lokale guider med fingeren på pulsen. De ved alt om det rette grej og de gode pladser. De lokale guider er uddannede og certificerede og de er all...

Regler og lokale forhold

Skjern Å Sammenslutning - Obligatoriske fiskeregler

Laksekontingent, fiskekort og obligatorisk fisketegn skal være betalt inden fiskeriet påbegyndes. Laksekontingent skal kun løses af personer på 18 år og derover. Obligatorisk fisketegn skal kun løses af personer mellem 18 og 65 år.

Du kan læse meget mere om fiskeregler, gode tips og tricks på Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside

Laksefeber ved Skjern Å

Foto: Mathias Utoft Jørgensen

Hvert år rejser fiskeentusiaster fra hele Nordeuropa til åerne omkring Herning for at få en unik naturoplevelse og en perfekt fangst. 

Kenny Frost er ikke den eneste. Tidligt om morgenen i laksesæsonen, som løber fra 16. april til 15. oktober, er han ofte at finde et sted langs Skjern Å med sin fiskestang i hånden. Og det samme er hans syv kolleger fra Danmarks Center for Vildlaks, som alle er passionerede lystfiskere. Læs artiklen

Laksekonkurrence på åbningsdagen.
Det årlige åbningsfiskeri den 16. april er et tilløbsstykke, som lystfiskere rejser langt for at være med til. Den fisker, som inden et bestemt tidspunkt på åbningsdagen, hiver den største laks op af åen, vinder premierekonkurrencen og en stor sten, som lægges ud i åen. Den store sten skaber en standplads for laksene, som udover at blive en kendt fiskeplads, også får navn efter vinderen.

Se fiskevande i Midtjylland

Foto: Nils Svalebøg