VisitHerning
Skjern Å

Lystfiskeri

Midtjylland er et eldorado for lystfiskere og tiltrækker mange passionerede lystfiskere år efter år. Hos os finder du nogle af landets mest attraktive vandløb og fiskesøer. 

Udlev din lystfiskerdrøm til lyden af den helt særlige ro ved vores vandløb og søer.

Tilladelse til fiskeri
Om du må fiske i en sø afhænger af hvem der ejer bredarealerne langs søen. I privatejede søer kræver det tilladelse fra den enkelte bredejer. 

Fri fiskeri
Herning og Ikast-Brande Kommuner ejer flere søbredsarealer og har fastsat regler for gratis fiskeri her.
Herning Kommune har udgivet en fiskefolder, hvori du kan finde information og regler om fiskeri ved deres gratis fiskesteder. 
Fiskeri i Ikast-Brande

Fisketegn
For at fiske i danske vandområder, skal du først købe det statslige fisketegn. Du kan købe fisketegnet online på fisketegn.dk. Alle mellem 18 og 65 år skal købe dette obligatoriske fisketegn - også hvis du vil fiske ved kommunes gratis strækninger. 

Er du på jagt efter uforglemmelige oplevelser i naturen - så tag på fisketur i det midtjyske. Her er basis for en god lystfiskerhistorie.

Suverænt laksevand

Skjern Å, med sine mange forgreninger, er Danmarks vandrigste å og internationalt berømt for sit suveræne laksevand året rundt. Besøg Laksens Hus ved Skjern Å og få den bedste start på dit lakseeventyr.

Europas bedste ørredvand

Karup Å er et af Europas bedste ørredvande og kendt for sine mange snoede sving og gode standpladser. Også Storå-systemet byder på muligheden for at fange ørreder, aborrer og gedder samt laks i rigt mål.