Skjern Å

Lystfiskeri

Foto: Nikolaj Korsholm

Midtjylland er et eldorado for lystfiskere og tiltrækker mange passionerede lystfiskere år efter år. Hos os finder du nogle af landets mest attraktive vandløb og fiskesøer. 

Udlev din lystfiskerdrøm til lyden af den helt særlige ro ved vores vandløb og søer.

Ejstrup Sø

Se fiskevande i Midtjylland

Foto: VisitHerning

Tilladelse til fiskeri
Om du må fiske i en sø afhænger af hvem der ejer bredarealerne langs søen. I privatejede søer kræver det tilladelse fra den enkelte bredejer. 

Fri fiskeri
Herning og Ikast-Brande Kommuner ejer flere søbredsarealer og har fastsat regler for gratis fiskeri her.
Herning Kommune har lavet et overblik med regler omkring fiskeri i deres søer og åer.
Fiskeri i Herning 
Fiskeri i Ikast-Brande

Fisketegn
For at fiske i danske vandområder, skal du først købe det statslige fisketegn. Du kan købe fisketegnet online på fisketegn.dk. Alle mellem 18 og 65 år skal købe dette obligatoriske fisketegn - også hvis du vil fiske ved kommunes gratis strækninger. 

Er du på jagt efter uforglemmelige oplevelser i naturen - så tag på fisketur i det midtjyske. Her er basis for en god lystfiskerhistorie.

Riverfisher

Er du interesseret i fiskeri i Skjern Å, Karup Å eller Gudenåen, så tag et kig på www.riverfisher.dk 
Her finder du info om åerne, fisketegn, regler og anbefalinger, nyheder fra åerne m.m.

Suverænt laksevand

Skjern Å, med sine mange forgreninger, er Danmarks vandrigste å og internationalt berømt for sit suveræne laksevand året rundt. Besøg Laksens Hus ved Skjern Å og få den bedste start på dit lakseeventyr.

Europas bedste ørredvand

Karup Å er et af Europas bedste ørredvande og kendt for sine mange snoede sving og gode standpladser. Også Storå-systemet byder på muligheden for at fange ørreder, aborrer og gedder samt laks i rigt mål. 

Fishing in Denmark

Besøg fishingindenmark.dk og få info om fiskeri i Danmark. Du finder et detaljeret kort med info om fiskesteder, foreninger, vandpleje, parkering osv.