Birk Centerpark

24 timer i Herning og Ikast-Brande

Foto: Peter Rosbjerg

På 24 timer kan du nå mange gode oplevelser i Herning og Ikast-Brande.

Er du bare i byen for en kort bemærkning? Så har vi samlet lidt inspiration til dit ophold i denne guide. Vi har selvfølgelig mange flere muligheder og oplevelser.

Download vores app VisitHerning og ha' altid informationen med dig rundt. 

En eftermiddag med kunsten

Den lille bydel Birk er fyldt med kunst. Her ligger byens kunstmuseer HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum. Derudover finder du haveanlæg, skulpturpark, megaskulpturen ELIA og meget andet spændende. Og så har de en fin museumsshop på HEART, hvis du skal have lidt med hjem.

Kunsten i naturen

Oplev noget ganske særligt. En lille køretur fra Herning ligger Skovsnogen - deep forest artland, en kunstudstilling uden vægge og med naturen som aktiv deltager. Altid åbent, altid gratis.

Oplev kæmpeskulpturen HATE midt ude i skoven

Få en skøn oplevelse med børnene i Skovsnogen, hvor der uden tvivl bliver meget at snakke om

Nyt eller gammelt?

Foto: Stefan Steinn

Besøg herningcentret, hvor 80 butikker venter på dig eller gå på loppejagt i Kirrpu. Herning City, herningCentret, Ikast og Brande city byder på shoppeoplevelser for alle.

Se oversigt over byens butikker på 

www.herningcity.dk
www.herningcentret.dk
www.voresikast.dk
www.brandecity.dk

Når sulten melder sig

Foto: Brdr. Price Herning

Nogle gange er en stor saftig burger det eneste der dur. I Herning finder du mange caféer, der specialiserer sig i burgere. Prøv f.eks. The Burger Shack, der fokuserer på bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd.

Nyd livet hos Brdr. Price på Torvet i Herning mens du får et godt glas vin og nyder den lækre mad.

Eller besøg Restaurant Ålbækken i naturskønne omgivelser tæt på Rørbæk Sø og Skjern Å, hvor der serveres god dansk mad. 

Hvis du trænger til ny energi

Foto: DGI Huset Herning

Benyt byernes tilbud om afslapning. I DGI Vandkulturhuset i Herning kan du nyde alt fra massage til aromabad, saunagus og meget mere. Du kan også tage en svømmetur eller få pulsen op i fitnesscentret. 

Har du løbeskoene med, så tag et kig i Endomondoapp'en, hvor du finder mange gode løberuter. 

Besøg også Sportscenter Ikast, hvis faciliteterne skal være i superligaklassen. 

Gå på opdagelse i historien

Museum Midtjylland består af 5 kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. 

Tekstilmuseet

Tekstilindustrien har som ingen anden branche formet det midtjyske område - og gør det stadig i dag. På Tekstilmuseet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udvikling til Midtjylland.

Klosterlund Museum

Smukke omgivelser, store maskiner og arkæologiske fund – Klosterlund Museum har det hele. Besøg udstillinger om skovens dyr, oplev Nordeuropas ældste ...

Herningsholm Museum

Herningsholm Museum ligger i Hernings ældste bygning fra 1579. Her fortæller Museum Midtjylland om livet på heden – og om de historier det har inspir...

Frilandsmuseet Herning

Kun få minutter fra Hernings gågade kan du med et enkelt skridt træde 200 år tilbage i historien. Frilandsmuseet Herning byder nemlig på ægte, gam...

Vester Palsgaard Skovmuseum

Vester Palsgaard Skovmuseum fortæller om livet i skoven i Midtjylland. Om hvordan man arbejdede og levede - og hvordan området udvikledes fra hede til...