©  Foto:

Klosterlund Museum

Smukke omgivelser, store maskiner og arkæologiske fund – Klosterlund Museum har det hele. Oplev museets arkæologiske highlights. Eller lær hvordan mennesket gennem årene har brugt både håndkraft og maskiner til at udnytte mosernes tørv.

Fra stenalder til tørveindustri.

På Klosterlund Museum kan du se udstillinger med tørvearbejdets maskiner og originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen. Her fortælles historien om, hvordan der har boet mennesker i området i flere tusinde år, hvordan de levede – og især om hvordan de gennem årene har udnyttet mosernes tørv.

Du kan også opleve den stemningsfulde udstilling ’Ansigt til ansigt’, som viser museets mest uvurderlige arkæologiske skatte fra gennem flere forskellige tidsperioder. Blandt andet Hammerum-pigen, som er et fund, der rummer et af de bedst bevarede stykker tekstil fra Danmarks fortid: en næsten 2.000 år gammel klædedragt. I udstillingen er de mange fund krydret med personlige historier om oldtidens midtjyder, mens nutidige midtjyder sætter ansigt på fortællingerne.

For børnefamilier er der mulighed for fri leg på den store naturlegeplads med udsigt til Bølling Sø. Du kan også hilse på gamle landbrugsracer af heste, kaniner, gæs, duer og høns. Om sommeren viser frivillige, hvordan det hårde arbejde foregik, dengang mænd gravede tørv med hånd- og maskinkraft. Når du er færdig i udstillingerne, kan du gå en tur i de smukke omgivelser, nyde din medbragte mad under trækronerne – eller slutte dagen af med et besøg i den lille museumsbutik.

Museum Midtjylland

Klosterlund Museum er en del af Museum Midtjylland, som består af fire kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien – og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen. 

Du kan læse meget mere om museets aktiviteter, udstillinger og mange forskellige arrangementer og oplevelser på museummidtjylland.dk