Natur

Foto: Nicolas Jægergaard

Naturen byder på mange skønne oplevelser for alle aldre. Ta' børnene med på en vandretur og slut dagen af på en naturlegeplads, book en kano og oplev zen på åen, hvor der hverken er larm eller wifi - kun rendyrket natur og hygge. 

MTB

Kør på områdets mange udfordrende MTB baner og få pulsen op. Se hvilke baner der findes her.

Disc Golf

Disc golf er en upcoming sport, hvor alle kan være med. Det er gratis at spille på banerne, du skal blot købe nogle discs og tage afsted.

Kano

Ta' på kanotur med venner og familie og nyd en dag eller to helt tæt på naturen. I kan sejle i kano på Skjern Å, Karup Å og Storå.

Fiskeri

Der er rig mulighed for at tage på fisketur og få mange gode oplevelser langs åer og ved søer. Se alle mulighederne her.

Vandreture

På med vandrestøvlerne og ta' ud på tur, her finder du mange skønne vandreruter. Har du vandret på Hærvejen? Hvis ikke, så prøv det denne sommer.

Naturlegepladser

Vil du gerne tage børnene med ud i skoven og brænde energi af, så kig forbi en af de mange skønne naturlegepladser, der indbyder til leg i naturen.

Badesøer

Ta' badevingerne på og hop i bølgen blå ved en af de mange badesøer i området. Se mulighederne her.

Cykelruter

Få frisk luft på en cykeltur i Herning og Ikast-Brande. Se de mange forskellige cykelruter her.

Naturområder

Der findes utrolig mange skønne naturområder, som byder på krat, skov, plantager, søer og meget mere.

Overnat i det fri

Efter en god dag i naturen, kan I overnatte i naturen. Der findes mange fine shelterpladser, hvor I kan hygge om bålet om aftenen før I går til ro.

Del dine smukke naturoplevelser #visitherning

Foto: Mette Frederiksen

Ta' på sommertur

Oplev sommeren i det midtjyske. Hele området byder på skønne oplevelser for hele familien. Snushanen er udviklet specielt til børnefamilier, der skal ud på tur - her kan I løse 10 opgaver og indsætte 10 klistermærker, som findes bagerst i det fysiske hæfte.

Sommermagasin 2020

Sommeren står for døren. Det er tid til ferie. I dette sommermagasin kan du finde inspiration til skønne ferieoplevelser i destination Herning og Ikast-Brande. Vi tilbyder oplevelser, som du trygt kan tage til, med god plads og højt til himlen.

Snushanen

Må jeg præsentere mig selv – jeg er Snushanen! Jeg har været rundt i det midtjyske for at opsnuse de sjoveste steder, de højeste bakker og de vådeste åer. Du kan følge min Snushane-tur i hæftet eller her på siden og få ti sjove oplevelser sammen med mig.

Ta' på dagstur

Pak madkurven og begiv jer ud på tur i det midtjyske sommerland.

Tid til aktiv ferie

Det midtjyske byder på masser af sjove sommerferieoplevelser for de aktive og sportsinteresserede. Varm op med en gang fodboldgolf, få sveden til at l...

Tid til vandpytter

Den danske sommer er omskiftelig. Når regnen truer, så byder Midtjylland på både indendørs aktiviteter og udendørs sommersjov for børn og voksne.

Tid til pauser

En hel dag fyldt med de dejligste pauser – lige fra frokostpausen til kaffepausen og fyraftenspausen. Brug en dag på at spise og drikke dig igennem et...

Tid til leg og is

Solskin er isvejr. Og findes der noget bedre end at få en iskold ispind, når man har fået sved på panden efter sjove sommerferieaktiviteter? Når vejre...