Tid til aktiv ferie

Foto: Stefan Steinn

Det midtjyske byder på masser af sjove sommerferieoplevelser for de aktive og sportsinteresserede. Varm op med en gang fodboldgolf, få sveden til at løbe med en omgang street basket eller slap af i solen med en beachvolley-kamp.

Fodboldgolf

Fonagergaard ved Sørvad byder på fodboldgolf for hele familien. Fodboldgolf er en blanding af fodbold, golf og minigolf. Det er et enkelt, men udfordrende spil, som alle kan deltage i uanset alder. Banen har 18 huller, hvor bolden skal sparkes gennem forskellige forhindringer på færrest mulige spark. Et spil tager typisk en til to timer. Tag madpakke med og spis den ved banen eller ved Præstbjerg Naturcenter, som ikke ligger så langt derfra.

Fonagergaard

Prøv fodboldgolf - en udendørs aktivitet for alle.

Sunds Fodboldgolf

Fodboldgolf er et sjovt spil for hele familien uanset alder og forkundskab til fodbold.

Adventure Golf DitEvent.dk

Spil Adventure Golf på Europas største 12 hullers AdventureGolfanlæg, eller gå en runde på den store 18 hullers FodboldGolfbane.

Bjergbestigning

Knudmosebjerget

Foto: Peter Rosbjerg

Tag ind til Herning og bestig bjerget. Knudmosebjerget er et af få høje punkter på den midtjyske hede. Det ligger i Knudmosen og med en flot udsigt over Herning by. Der er desuden masser af muligheder for orienteringsløb i Knudmosen.

Sport under åben himmel

Hjertet Ikast

Foto: VisitHerning

Det er også oplagt at smutte til Ikast og besøge Hjertet. I området omkring bygningerne er der mulighed for at bruge et par sjove timer på at udfordre hinanden i et spil streetbasket eller teste BMX og skater-evnerne. Hvis vejret er med jer, så kan beachvolleybanerne hjælpe med at give den helt rigtige feriefornemmelse. I øvrigt er der også en offentlig streetbasketball-bane på Kousgaards Plads i Herning.

Terminalen

”The Urban Street Palacace of the North” Terminalen samler alle urbane sportsgrene. Det er stedet for dig, der ønsker en aktiv dag med fart på.

Urban Street Zone

Træn dine skills på hjul hos Urban Street Zone i Brande.

Kousgaards Plads

Besøg det lille åndehul i byen.

Flere dagsture

Tid til leg og is

Solskin er isvejr. Og findes der noget bedre end at få en iskold ispind, når man har fået sved på panden efter sjove sommerferieaktiviteter? Når vejret er godt og der skal ske lidt mere end at svømme og bade, så kan I besøge områdets sjove og spændende børneattraktioner.

Tid til pauser

En hel dag fyldt med de dejligste pauser – lige fra frokostpausen til kaffepausen og fyraftenspausen. Brug en dag på at spise og drikke dig igennem et dejligt dansk smørhul - fra Axel Månsson i vest til Nørre Snede Kafferisteri i øst.

Tid til vandpytter

Den danske sommer er omskiftelig. Når regnen truer, så byder Midtjylland på både indendørs aktiviteter og udendørs sommersjov for børn og voksne.

Ta' på sommertur

Oplev sommeren i det midtjyske. Hele området byder på skønne oplevelser for hele familien. Snushanen er udviklet specielt til børnefamilier, der skal ud på tur - her kan I løse 10 opgaver og indsætte 10 klistermærker, som findes bagerst i det fysiske hæfte.

Sommermagasin 2020

Sommeren står for døren. Det er tid til ferie. I dette sommermagasin kan du finde inspiration til skønne ferieoplevelser i destination Herning og Ikast-Brande. Vi tilbyder oplevelser, som du trygt kan tage til, med god plads og højt til himlen.

Snushanen

Må jeg præsentere mig selv – jeg er Snushanen! Jeg har været rundt i det midtjyske for at opsnuse de sjoveste steder, de højeste bakker og de vådeste åer. Du kan følge min Snushane-tur i hæftet eller her på siden og få ti sjove oplevelser sammen med mig.