Pige i vandpyt

Tid til vandpytter

Foto: Stock

Den danske sommer er omskiftelig. Når regnen truer, så byder Midtjylland på både indendørs aktiviteter og udendørs sommersjov for børn og voksne.

Hoppe i vandpytter

Tag på jagt efter de bedste vandpytter. Måske er det i skoven ved Hampen Sø, de findes eller på vandreturen rundt om Fuglsang Sø? I kan også besøge Danmarks ældste vandland ved Tinnet Krat, hvor både Skjern Å og Gudenåen udspringer. Her gravede man i 1930’erne ud til badeanlæg, der udnyttede det friske kildevand. Anlægget lukkede efter Anden Verdenskrig.

Børnefabrikken på Tekstilmuseet

Leg tøjproducent på Børnefabrikken

Foto: Ard Jongsma

På Børnefabrikken kan I opleve en børnevenlig udgave af en tekstilfabrik fra 1950´erne - en såkaldt ”mand-kone-fabrik,” hvor produktionen foregik hjemme. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden.

Børnefabrikken er en del af udstillingen ”Made in Midtjylland”, som fortæller, hvordan tekstilindustrien ændrede Midtjylland, da industrien eksploderede i 1950’erne, og en lang række mænd og kvinder i området blev ansat på fabrikkerne eller grundlagde deres egne i kældre og baghuse.

Audioguides

Foto: Stefan Steinn

Har du hørt om Hammerumpigen? Eller hvad med Steen Steensen Blicher? Museum Midtjyllands fem museer byder på masser af små og store fortællinger.

Hvis du har lyst til selv at tage på opdagelse, så har museet lavet en række audioguides. Find dem på: www.museummidtjylland.dk

Skattejagt

Foto: Museum Midtjylland

På museerne kan hele familien desuden deltage i spændende skattejagter. Skattekortene kan downloades og printes hjemmefra. Det er også muligt at hente skattekortene på din smartphone via en QR kode på hvert museum. Alle steder er skattejagterne lavet, så de egner sig til børn, men der er også kulturhistoriske oplevelser at hente for voksne.

Højtlæsning og varm kakao

Dyk ned i bøgerne

Foto: Jannie Nyegaard

Tag på biblioteket i Ikast eller Herning og nyd et par timer med at læse højt for hinanden. Slut dagen af med en stor kop varm kakao i sofaen eller på en af byens cafeer.

Herning Bibliotekerne

Herning Bibliotekerne er for hele familien. Tjek e-mail, læs dagens avis, køb en kop kaffe eller tag børnene med på opdagelse i børnebiblioteket.

Ikast Bibliotek

På biblioteket i Ikast finder du noget for enhver smag. På biblioteket har du mulighed for, både at låne materiale med hjem, men det er også muligt at nyde freden, og læse en god bog på stedet. Desuden kan du også låne et af stedets computere, eller medbringe din egen, da der er adgang til...

Brande Bibliotek

Med sine dejlige omgivelser, er Brande bibliotek et behageligt sted, som indbyder til ro og fordybelse. Stedet har til formål at fremme oplysning og uddannelse. Men også til at fremme kulturelle aktiviteter til folk i alle aldre. Der er rig mulighed for både at låne og læse en masse forske...

Flere dagsture

Tid til leg og is

Solskin er isvejr. Og findes der noget bedre end at få en iskold ispind, når man har fået sved på panden efter sjove sommerferieaktiviteter? Når vejret er godt og der skal ske lidt mere end at svømme og bade, så kan I besøge områdets sjove og spændende børneattraktioner.

Tid til pauser

En hel dag fyldt med de dejligste pauser – lige fra frokostpausen til kaffepausen og fyraftenspausen. Brug en dag på at spise og drikke dig igennem et dejligt dansk smørhul - fra Axel Månsson i vest til Nørre Snede Kafferisteri i øst.

Tid til aktiv ferie

Det midtjyske byder på masser af sjove sommerferieoplevelser for de aktive og sportsinteresserede. Varm op med en gang fodboldgolf, få sveden til at løbe med en omgang street basket eller slap af i solen med en beachvolley-kamp.

Ta' på sommertur

Oplev sommeren i det midtjyske. Hele området byder på skønne oplevelser for hele familien. Snushanen er udviklet specielt til børnefamilier, der skal ud på tur - her kan I løse 10 opgaver og indsætte 10 klistermærker, som findes bagerst i det fysiske hæfte.

Sommermagasin 2020

Sommeren står for døren. Det er tid til ferie. I dette sommermagasin kan du finde inspiration til skønne ferieoplevelser i destination Herning og Ikast-Brande. Vi tilbyder oplevelser, som du trygt kan tage til, med god plads og højt til himlen.

Snushanen

Må jeg præsentere mig selv – jeg er Snushanen! Jeg har været rundt i det midtjyske for at opsnuse de sjoveste steder, de højeste bakker og de vådeste åer. Du kan følge min Snushane-tur i hæftet eller her på siden og få ti sjove oplevelser sammen med mig.