Pige i vandpyt

Tid til vandpytter

Foto: Stock

Det danske vejr er omskiftelig. Når regnen truer, så byder Midtjylland på både indendørs aktiviteter og udendørs sjov for børn og voksne.

Hoppe i vandpytter

Tag på jagt efter de bedste vandpytter. Måske er det i skoven ved Hampen Sø, de findes eller på vandreturen rundt om Fuglsang Sø? I kan også besøge Danmarks ældste vandland ved Tinnet Krat, hvor både Skjern Å og Gudenåen udspringer. Her gravede man i 1930’erne ud til badeanlæg, der udnyttede det friske kildevand. Anlægget lukkede efter Anden Verdenskrig.

Børnefabrikken på Tekstilmuseet

På Børnefabrikken kan I opleve en børnevenlig udgave af en tekstilfabrik fra 1950´erne - en såkaldt ”mand-kone-fabrik,” hvor produktionen foregik hjemme. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden.

Børnefabrikken er en del af udstillingen ”Made in Midtjylland”, som fortæller, hvordan tekstilindustrien ændrede Midtjylland, da industrien eksploderede i 1950’erne, og en lang række mænd og kvinder i området blev ansat på fabrikkerne eller grundlagde deres egne i kældre og baghuse.

Har du hørt om Hammerumpigen? Eller hvad med Steen Steensen Blicher? Museum Midtjyllands fem museer byder på masser af små og store fortællinger.

Hvis du har lyst til selv at tage på opdagelse, så har museet lavet en række audioguides. Find dem på: www.museummidtjylland.dk

På museerne kan hele familien desuden deltage i spændende skattejagter. Skattekortene kan downloades og printes hjemmefra. Det er også muligt at hente skattekortene på din smartphone via en QR kode på hvert museum. Alle steder er skattejagterne lavet, så de egner sig til børn, men der er også kulturhistoriske oplevelser at hente for voksne.

Højtlæsning og varm kakao

Tag på biblioteket i Ikast eller Herning og nyd et par timer med at læse højt for hinanden. Slut dagen af med en stor kop varm kakao i sofaen eller på en af byens cafeer.