Tid til pauser

Foto: Gyvelborg Økocamping & Gårdbutik

En hel dag fyldt med de dejligste pauser – lige fra frokostpausen til kaffepausen og fyraftenspausen. Brug en dag på at spise og drikke dig igennem et dejligt dansk smørhul - fra Axel Månsson i vest til Nørre Snede Kafferisteri i øst.

Gyvelborg Økocamping & Gårdbutik

Foto: Gyvelborg Økocamping & Gårdbutik

Gyvelborg er en dejlig økologisk besøgsgård tæt ved Nørre Snede. Som gæst er du en del af det hverdagsliv, der leves på en økologisk gård, så du kan være med til at hente køer hjem fra marken, hjælpe med at fodre dem, se hvordan de bliver malket, og hvordan mælken afhentes af Thise mejeri.

Oplev den unikke stemning, når du besøger det økologiske landbrug og gårdbutikken, der er fyldt med lækre lokale produkter, som for eksempel kød, ost og is. Bliv så længe du har lyst. Du kan også overnatte på gårdens campingplads, i luksushytter eller i lejlighed.

Vester Mølle Røgeri og Dambrug

Foto: VisitHerning

Fang din egen aftensmad eller køb lidt røget fisk med hjem. Put and take-søerne ved Vester Mølle Dambrug var oprindeligt et skovområde, men i midten af 1900-tallet blev skovområdet i forbindelse med udgravningen af et tilhørende dambrug inddæmmet og tillagt som en del af Rørbæk Sø.

Søerne ligger i et naturskønt område med hyggelige stier rundt om søerne. Her findes et væld af faciliteter blandt andet borde og bænke, grill-plads, renserum og toiletter. Her finder du også kanoudlejning for sejlads på Skjern Å.

Ved søerne finder du også Vester Mølle Røgeri, hvor du kan købe lækre, røgede ørreder, laks eller ål med hjem til frokosten.

Axel Månsson A/S

Foto: Axel Månsson A/S

Kig ind til Axel Månsson A/S, som er en af Danmarks største producenter af økologiske grøntsager og økologiske æg. Gårdbutikken er en velassorteret indkøbsmulighed for økologiske fødevarer, men også et udflugtsmål, hvor du kan nyde kaffen og købe en is fra Engmark Is eller en æblemost fra lokal avler, mens du betragter livet i hønsegården eller travlheden på et moderne gartneri. Du finder et bredt sortiment af økologiske varer, som varierer naturligt hen over sæsonen.

Nørre Snede Kafferisteri

Foto: VisitHerning

Kerneproduktet er naturligvis friskristet gourmetkaffe. Butikken eksperimenterer med nye typer af bønner, ristninger og blends for at finde frem til den unikke smag i hver enkelt bønne. Kaffen er altid friskristet i små portioner.

Er du vandrer på Hærvejen, er det et oplagt sted at holde et velfortjent hvil. Ud over kaffen er der også et stort udvalg af te, krus, specialiteter, chokolade, spiritus med mere.

Flere dagsture

Tid til leg og is

Solskin er isvejr. Og findes der noget bedre end at få en iskold ispind, når man har fået sved på panden efter sjove sommerferieaktiviteter? Når vejret er godt og der skal ske lidt mere end at svømme og bade, så kan I besøge områdets sjove og spændende børneattraktioner.

Tid til aktiv ferie

Det midtjyske byder på masser af sjove sommerferieoplevelser for de aktive og sportsinteresserede. Varm op med en gang fodboldgolf, få sveden til at løbe med en omgang street basket eller slap af i solen med en beachvolley-kamp.

Tid til vandpytter

Den danske sommer er omskiftelig. Når regnen truer, så byder Midtjylland på både indendørs aktiviteter og udendørs sommersjov for børn og voksne.

Ta' på sommertur

Oplev sommeren i det midtjyske. Hele området byder på skønne oplevelser for hele familien. Snushanen er udviklet specielt til børnefamilier, der skal ud på tur - her kan I løse 10 opgaver og indsætte 10 klistermærker, som findes bagerst i det fysiske hæfte.

Sommermagasin 2020

Sommeren står for døren. Det er tid til ferie. I dette sommermagasin kan du finde inspiration til skønne ferieoplevelser i destination Herning og Ikast-Brande. Vi tilbyder oplevelser, som du trygt kan tage til, med god plads og højt til himlen.

Snushanen

Må jeg præsentere mig selv – jeg er Snushanen! Jeg har været rundt i det midtjyske for at opsnuse de sjoveste steder, de højeste bakker og de vådeste åer. Du kan følge min Snushane-tur i hæftet eller her på siden og få ti sjove oplevelser sammen med mig.