Ud i det blå

24 timer i Herning til dig, der nyder den friske luft, solens stråler og et smukt landskab, hvor tankerne kan vandre frit.

Trehøje

Trehøje er et område, der byder på mange storslåede oplevelser for dig, der elsker smuk natur, museernes skatte og mindeværdige skulpturer og bygninger. Du finder kirker, museer, mindesten og skulpturer og bevaringsværdige bygninger i smuk forening med naturens unikke rammer. Selve Trehøje Bakke er 101 m. over havet og vejen, der går forbi, er angiveligt en gammel drivervej. På bakkens top er placeret tre høje fra bronzealderen, som har givet bakken navn. Bakken er stadig lyngklædt og der er en storslået udsigt fra toppen. Et dejligt område for alle naturelskere. 

Søby Brunkulslejer

Søby Brunkulslejer er et spændende område med masser af historie, som har sat sit præg på naturens udvikling. Sammen med museet og søerne, bliver et besøg i brunkulslejren til en fuldendt oplevelse. Her finder du et landskab i bevægelse. Fra ca. 1940 til ca. 1970 blev her udvundet brunkul dannet i tertiærtiden for 10-25 mio. år siden. I 2009 skred et større areal hvilket netop vidner om områdets spændende dynamik. Så pas på når du færdes i området. Udover selve brunkulsaktiviteterne finder du bl.a. Langesø og Meldgård sø, brunkulsmuseet og det flotte udsigtspunkt med en fantastisk udsigt over Søbyområdet, bl.a. den sidste sandbrink som ikke er beplantet.

Abildå Brunkulsleje

Abildå Brunkulsleje er et levende museum, der fortæller en spændende historie. Oplevelsen forstærkes blot af de flotte vandreture, som du kan nyde i det unikke område. Brunkul er rester af sump- og vandplanter, som levede for ca. 15 millioner år siden. Brunkullene ligger i 1-2 meter tykke lag dækket af op til 30 meter sand og ler og de fleste brunkul findes under Midtjyllands jordoverflade. Flere gange i sommersæsonen viser og fortæller de tidligere brunkulsarbejdere, hvordan det hårde og beskidte arbejde i kulgravene foregik. Et berigende sted at besøge for alle natur- og historieelskere. En vandretur i Abildå brunkulsleje er en dejlig oplevelse i en spændende natur, der har udviklet sig siden gravningen stoppede i 1962. Huller blev til søer og mos og lav bredte sig over sandet. Et naturområde i stadig rivende udvikling. 

Del denne side