Ikast

Foto: VisitHerning

Velkommen til Ikast.
En by med ca. 15.000 indbyggere og en fortid indenfor tekstilproduktion. For ikke så længe siden var hver eneste kælder omdannet til en lille tekstilvirksomhed, hvor kvinder, mænd og børn arbejdede med at strikke strømper og sy tøj til hele Danmark.

Områdets DNA

Ånden i Herning og Ikast-Brande er spundet sammen med områdets historie; her gør man tingene på trods. Også de ting som ikke kan lade sig gøre. Det har man gjort helt tilbage i tiden - og det gør man i dag. Hosekræmmerne er et godt eksempel. Tingene kom ikke af sig selv; der skulle hårdt slid til for at få succes.

I 1950erne boomede tekstilindustrien for alvor i området; her var man tæt på råvarerne og samtidig var arbejdskraften billig. Folk på egnen var fattigere set i forhold til resten af landet, men i løbet af ganske kort tid efter tekstilboomet blev levestandarden hævet, så den kom op på niveau med resten af landet. Mange etablerede tekstilvirksomhed i deres eget hjem, fordi det var nemt og til at overskue økonomisk.

Lær mere om tekstilhistorien der ændrede Midtjylland på Tekstilmuseet i Herning eller deltag i én af Museum Midtjyllands byvandringer i Ikast. 

Rapelling 20,5 meter nedad

Kunne du tænke dig en udfordrende oplevelse, så book Fieldmore og prøv rapelling ned af Ikast Vandtårn. Vandtårnet ligger i Ikast centrum og blev bygget i 1948. Indtil 1987 forsynede tårnet byen med vand og i dag er det et offentligt udsigtstårn med et lille museum.

Abseil Ikast Vandtårn

Prøv rapelling ned af Ikast Vandtårn

Foto: Stefan Steinn

"Helt klart en sjov og grænseoverskridende oplevelse at rapelle ned ad det gamle vandtårn. Det allerbedste er at mærke sejrfølelsen, når alle har overvundet sig selv og nerverne - en fed temaoplevelse, som giver en masse at snakke om" Tina Biel, Projektleder OrgaNicer.