Aktiviteter i efteråret

Foto: Asger Astrup Kristensen

Vi har fundet en masse gode naturoplevelser frem til jer - så hele familien kan komme ud og få frisk luft. Møder I andre, så husk at holde afstand og vent til der er plads.

Oplevelser for børnefamilier

Tag på opdagelse i efteråret. Herning og Ikast-Brande har mange skønne oplevelser for hele familien. Se et udvalg her. 

Ikast Svømmecenter
Ikast Svømmecenter

Top 10 for børn

Se vores guide med top 10 oplevelser for børn. Ta' på kanotur på Storå eller Skjern Å, hop i vandet i en af områdets svømmehaller eller friluftsbade, besøg en naturlegeplads med højt til himlen og masser af sjov.

Snushanen vandrer
VisitHerning

10 oplevelser med Snushanen

Kom rundt i hele området og løs 10 sjove opgaver. Prøv Tarzanruten i Nørre Snede, find tørveværket ved Klosterlund Museum, tag et billede ved Storåen, find Alice i eventyrland i Brande og meget mere. Snushanehæftet kan hentes online og er fyldt med inspiration til oplevelser i børnehøjde. 

Helt ud i skoven - Deep Forest Art Land

Deep Forest Art Land er et magisk sted. En skov fyldt med sjove, små, underlige, flotte, skøre, store, tankevækkende kunstværker, som hele familien kan få flere timer til at gå med at undersøge og snakke om. Her sættes fantasien i gang og alle får brændt krudt af mens I er aktive i naturen. I finder Deep Forest Art Land i Døvling Meldgaard Skov ved Skarrild.

Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge
Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Ta' på Natureventyr

Download app'en Natureventyr og ta' på eventyr i Herning og Ikast-Brande. Du kan vælge mellem 6 eventyr.

  • Harrild Hede: Den store brand og taternes flugt 
  • Skallerund Sø: Mysteriet om den tykke tåge  
  • Brande by: Laurids og den magiske pensel. 
  • Løvbakke Naturcenter: Da Sif fik superkræfter
  • Præstbjerg Naturcenter: Bæverbruden som blev pist væk
  • Svanhom Sø: Tatonka og det store naturmysterie
Hjertet Ikast
VisitHerning

Frem med skateboard og løbehjul - besøg Hjertet

Ved Hjertet i Ikast kan alle aldre benytte sig af de gratis faciliteter udendørs. Her finder du bl.a. en stor skater- og BMX bowl/bane, som indbyder til fart, leg og sjov. Husk dit skateboard, løbehjul, løbecykel eller rulleskøjter og tilbring et par timer ved Hjertet. 

De Geometriske Haver
Peter Rosbjerg

Skattejagt i Birk for hele familien

Prøv den sjove skattejagt 'Kunstrejse i Birk' og gå på opdagelse i kunstens verden. Du kan downloade skattekortet på nedenstående link og så er det bare på med tøjet og afsted. Her er kunstværker der uden tvivl vil fascinere hele familien og skabe minder.  

Udforsk naturlegepladserne

Børnene vil elske at komme ud på en af områdets mange naturlegepladser. Her er der god plads og højt til loftet, masser af frisk luft og mulighed for leg. Prøv bl.a. naturlegepladsen i Skelhøje med forhindringsbane og redskaber. 

Løvbakke Dyrehave
VisitHerning

5 gratis oplevelser for børn

Se listen med 5 gratis oplevelser for børnefamilier. Besøg f.eks. Løvbakke Dyrehave, hvor du udover at se de smukke dådyr kan lege på den store naturlegeplads. 

Oplevelser for unge og voksne

Herunder har vi samlet idéer til aktiviteter. 

Lenin
VisitHerning

10 gratis oplevelser

Uden for Herning i en privat have i Lund, ligger en statue af den sovjetiske bolsjevikleder Vladimir Iljitj Lenin. Det har taget familien Damgaard næsten ti år, at få ham fragtet fra byen Jelgava i Riga til den midtjyske hede, hvor den blev opført i år 2000.

Mountainbike i Lind
VisitHerning

Tid til at lufte din mountainbike?

Mudder, skarpe sving og fuld fart frem. Er det noget der tiltaler dig, så prøv en af områdets mange fede MTB-spor. Er du nybegynder kan vi anbefale sporet ved Lind, som er et rent blåt spor og kan køres af alle med grundlæggende MTB-færdigheder. Er du klar på lidt flere udfordringer, så prøv sporet ved Skelhøje, der udover det blå spor også har flere røde og enkelte sorte strækninger. 

Søby Sø
Visitherning

Ta' på cykeltur

Nyd en cykeltur og oplev landskabet helt tæt på. Ved Søby kan du opleve et ganske særligt naturområde med sandtipper og smukke søer. Gør stop ved udsigtspunkterne og nyd en kop kaffe fra termokanden. Tryk på linket og se de mange cykelruter i området. 

Søby Brunkulsmuseum
Søby Brunkulsmuseum

I sporene på 2. verdenskrig

Det er egentlig lidt vildt at tænke på… at den største luftbase i Nordeuropa ligger lige rundt om hjørnet. Fliegerhorst Grove er det oprindelige navn for lufthavnsområdet i Karup. I krydset, hvor Herning, Viborg og Ikast-Brande Kommuner mødes, ligger den flyveplads, den tyske wehrmacht byggede og anvendte under besættelsen fra 1940 til 1945. Det var tyskernes plan, at flyvepladsen skulle støtte militære operationer i Norge med jagerfly og bruges til luftangreb mod Storbritannien.

Bølling Sø
VisitHerning

Lyt til historien - audiowalks

Museum Midtjylland har lavet en række audiowalks for alle, der gerne vil ud og gå på opdagelse i historien. Du kan gå en tur i Herning, Ikast, omkring Bølling Sø og Palsgård Skov, og blive klogere på både den historie som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk.

Odins Øje
VisitHerning

Kunstruter i Ikast-Brande

Vælg blandt de 8 kunstruter og tag på oplevelse i Ikast-Brande. Odins øje er et kunstværk du kan opleve i Brande. Se om du kan finde alle bogstaverne i det farvede glas. Videre rundt i byen finder du både kunstværker og smukke gavlmalerier.  

Geopartner Landinspektørgården, Herning Kommune
Geopartner Landinspektørgården, Herning Kommune

Oplev kunst i verdensklasse

En tur rundt i Birk er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. Oplev Elia - Cronhammars gigantskulptur, der er formet som en halvkugle med en diameter på 60 meter. De 4 stålsøjler strækker sig op i 30 meters højde. Gå op af de store trappetrin og nyd udsigten over hele området. 

Vandreruter

Nyd den friske luft på en af de mange vandreruter i området. Her kommer du tæt på naturen og ro til tankerne. 

Ejstrup Sø
VisitHerning

Udforsk

Tag et kig i alle vores aktiviteter og find lige det du vil udforske.