Brande Vandværk

Kunstruter

Foto: VisitHerning

I Ikast-Brande findes mange spændende kunstruter. Ta' familien med på tur og oplev de mange kunstværker i det fri. 

Kunstrute Bording og Munklinde

Oplev Bording, den aktive by, som får ting til at ske i samarbejde. Borgere, børn og voksne har lavet kunst sammen med kunstnere. Nyd det. Tag cyklen eller bilen, kør forbi Munklindehus og nyd det midtjyske området.

Kunstrute Engesvang

Engesvang er kendt for Bøllingsø, Klosterlund Museum og den aktive by længst mod øst i Ikast-Brande. Her er en del nye kunstværker, som er kommet til i forbindelse med bygning af den nye daginstitution i 2020. Har du mod på lidt mere aktivitet, er det oplagt at tage Engesvang-ruten sammen ...

Kunstrute Isenvad og Gludsted

Isenvad og Gludsted er to aktive landsbyer, der gerne vil i dialog med gæster og besøgende. Isenvad har et af de mest spændende ’forsamlingshuse’ Sentrum, der er bygget sammen med Isenvad skole. Her starter denne kunstrute. Gludsted har gennem næsten 10 år afviklet The International Art Wo...

Kunstrute Gavlmalerier i Brande

Historien er malet og skrevet på murene, i gavlmaleriernes midtjyske by. Historien begyndte tidligt, mange års tilløb for to ihærdige og vedholdende familier fra det bedre borgerskab, en læge og en advokat med fruer. Et flertal i sognerådet turde ikke. Statens Kunstfond og kulturministeren...

Kunstrute Skulpturer i Brande

Skulpturerne i Brande er få i forhold til gavlmalerierne, men de er afpasset til placeringen. Tag en tur rundt i Brande – og nyd de meget flotte kunstværker. Turen kan naturligvis kombineres med gavlmalerierne og en tur på café.

Kunstrute Drantum, Blåhøj og Uhre

Kunsten indtager landsbyerne omkring Brande. Her er små og store værker, de fleste lavet i fællesskab. Nyd landskabet på cykel eller i bil. Oplev storslået kunst, der tager pusten fra alle.

Kunstrute Højrisparken

Højrisparken i Ikast er en skulpturskat i Midtjylland. Her er værker med næsten 50 år på bagen, som stadig skaber forargelse og forundring. Kunsten rører ved mennesker. Du har muligheden for at blive en del af disse pragtfulde værker. Snør skoene og kom afsted.

Kunstrute Frisenborgparken

Midt i Ikast findes en skulpturpark. Her er store kunstværker, som indbyder til fordybelse og fortælling. Tag gerne en ven eller madkurven med. Her er god plads og blå himmel.