Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Natureventyr

Foto: Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Hent appen Natureventyr og tag på utrolige eventyr langs børnevenlige ruter i Herning og Ikast-Brande. Undervejs oplever I eventyr skrevet til områderne fyldt med sjov og udfordringer for børn og voksne.

Her kan du tage på Natureventyr

Løvbakke Naturcenter

Da Sif fik superkræfter

På eventyret drager I med pigen Sif og hendes bedste ven, trolden Trollo, ud på en magisk rejse gennem skoven. Målet er at blive optaget på akademiet for Mægtig Magi, og undervejs må I gøre brug af både egernets klatreegenskaber, musens hurtighed og dåhjortens styrke. 

1,60 km. 
60 min.
Parkering: Løvbakkevej 32, Herning

Præstbjerg Naturcenter

Bæverbruden som blev pist væk

På turen rundt om Præstbjerg Sø skal I opleve eventyret om Aksel, som drager ud på heden for at finde verdens bedste fortælling. Den vil han nemlig fortælle sin familie og sprede glæde de mørke aftener i spindestuen. 

1,75 km.
60 min. 
Parkering: Klejnstrupvej 2, Sørvad

Svanholm Sø

Tatonka og det store naturmysterie

På eventyret følger I troldmanden Tatonka rundt i området, når han drager ud for at undersøge en højst besynderlig sag. På en enkelt nat er området blevet omdannet fra et goldt og øde brunkulsleje  frodig natur fyldt med spændende planter og dyr. Ingen forstår hvordan og hvorfor. 

1,40 km.
60 min.
Parkering: Bjergevej, Sønder Felding

Harrild Hede

Harrild Hede

Den store brand og taternes flugt

Her tager I med pigen Ingrid og hendes bedste ven, eneboeren Harald, ud på en spændende rejse, for at finde familiens får, der er forsvundet. Undervejs kommer I gennem skov og åben hede langs en børnevenlig rute. 

2,10 km. 
90 min.
Parkering: Fasterholtvej 31, Brande (skovparkering)

Gavlmaleri Brande

Brande Midtby

Laurids og den magiske pensel

Sammen med Madame Pastelle, der er penslens ejer, må Laurids ud på en hektisk jagt rundt i byen for at indfange penslen, inden den rolige stationsby bliver plastret helt til med levende malerier og fantastiske fabeldyr.

1,95 km.
75 min.
Parkering: Remisevej 1, Brande

Skallerund Sø

Mysteriet om den tykke tåge

På eventyret skal I følge drengen Julian og hans bedste ven Sif, som tager ud for at finde skovens heks, der har indhyllet hele området i en tæt tåge. 

1,50 km.
60 min.
Parkering: Klosterlundvej 27 (skovparkering tæt på) 

Mere info om appen

Mere end 50.000 børn og voksne har allerede været ude på eventyr med appen Natureventyr, der indeholder eventyr udformet som skattejagter i naturen.

Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 3-9 år, og de gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i kommunens spændende naturområder. Via kort og GPS indbygget i appen går I fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

Hent appen “Natureventyr” gratis til både IOS og Android, så er I lynhurtigt ude på eventyr. 

God fornøjelse.