Med veninderne

Foto: VisitHerning

Trænger du til hygge, grin, god mad og skønne oplevelser med dine veninder, så tag på weekendtur til Herning. Hvad enten I er til shopping, god mad, kulturelle oplevelser eller en svømmetur i bølgen blå, så har Herning det hele. 

HEART Herning Museum of Contemporary Art

Oplev kunst i verdensklasse

Foto: Iwan Baan

Efter indtjekning på hotellet kan I starte dagen med at besøge det anerkendte museum HEART - Herning Museum of Contemporary Art. Museet er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Med Steven Holls unikke arkitektur som kulisse, kan man som gæst på HEART opleve samtidskunst i verdensklasse. Museet præsenterer årligt 3-4 udstillinger med nogle af samtidens største danske og internationale kunstnere. 

Området hvor I finder HEART hedder Birk Centerpark - også kaldet Den Hvide By. Det er i dag et enestående, internationalt kendt område, hvor kunst, arkitektur, landskab, uddannelse og erhverv kombineres i et spændende samspil. 

Her kan I også opleve kunstmuseet Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Skulpturparken, De Geometriske Haver og kæmpeskulpturen Elia.  

Mulighederne for shopping er mange i Herning. I Herning City finder du byens lange gågade (Østergade/Bredgade) fyldt med butikker, der glæder sig til at byde jer indenfor. Nyd den flotte belægning og tag et hvil på gågadens flotte bænke omkranset af blomster og træer. Vil I gerne shoppe lækkert tøj og kvalitetssmykker, så kig bl.a. forbi Jydepotten, Guldsmeden Facius eftf. og M. C. Mortensen.

3 km fra centrum finder I herningCentret, som med sine 80 butikker og 11 caféer er Midtjyllands største shoppingcenter. Her kan I shoppe modetøj, smykker og brugskunst m.m. i butikker som Moss Copenhagen, Companys, Moster D og Statement. 

Få en hyggelig frokost på én af byens mange caféer og restauranter. Her serveres alt hvad hjertet kan begære, fx sprøde salater, saftige bøffer, kartofler og aioli, hertil kunne I måske fristes til et glas kold rosévin eller en spændende cocktail. Kig forbi Brdr. Price på Torvet i Herning og få en skøn smagsoplevelse. I vælger selv om I vil sidde inde i den flotte restaurant eller udenfor på den smukke terrasse, med udsigt over gågaden og Torvet. 

I gågaden finder I også spisesteder som Ristorante Ravello, Café Dyrbys og Café Fry

Er I friske på lidt ekstra sjov, så kig forbi Fuglsang Sø og tag en dukkert i det kolde vand. Her mødes mange vinterbadere og ikke kun pga. kuldechokket, men for at få en totaloplevelse, hvor man oplever vandets lugt, ser årstidernes skiften og ser dyrelivet på vandet. 

Er vinterbadning ikke helt jer, vil vi anbefale jer et besøg i DGI Huset Hernings Vandkulturhus. Her finder I spa med dampbad, sauna og saunagus, og en moderne wellness-afdeling med massage, infrarød sauna, lysterapi, varmt- og koldtvandskar m.m.

Efter en lang og skøn dag med veninderne, bliver det godt med en god nats søvn. Overnat fx på byens smukke Best Western Plus Hotel Eyde i centrum af Herning, hvor I er tæt på restauranter, shopping, koncerter og kultur. Se flere overnatningsmuligheder i byen.

Vi håber, at se jer i Herning til en skøn weekend med veninderne.
Har I brug for mere info, kan I snuse lidt mere rundt på hjemmesiden, downloade vores app eller selvfølgelig kontakte VisitHerning.

Oplev også

Koncert i Jyske Bank Boxen
Top 10 oplevelser
Gavlmaleri Brande
Gratis kunstoplevelser i det offentlige rum
herningCentret
Shopping
Yutaka Spisehus & Take Away
Restauranter og cafeer