Utzon huset Birk

5 arkitekturoplevelser

Foto: Allan Trolle

Arkitekturen er noget ganske særligt og destinationen er fyldt med anderledes arkitektur. Vi har samlet 5 af vores favoritter. Klik dig ind på den du ønsker at vide mere om og se hvorhenne du kan opleve lige netop den arkitektur. 

For English

HEART museum

1.

Foto: Iwan Baan

HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART er tegnet af den internationale stjernearkitekt Steven Holl. HEART er placeret i Birk i den Hvide By og åbnede i 2009. HEART ligger overfor Aage Damgaards tidligere skjortefabrik Angli. HEARTs samling er baseret på Aage og Bitten Damgaards kunstsamling og arkitekturen er derfor inspireret af den passionerede fabrikant. Set fra oven ligner bygningen en masse skjorteærmer, hvortil de omkringliggende græsområder ligner arme og ben.

Det skæve hus

2.

© Mads Eg Damgaard
Foto: VisitHerning

Det skæve hus

I 1957 opførte Mads Eg Damgaard ”Det Skæve Hus”. Målet var at opføre en administrationsbygning, som ikke var kedelig arkitektur. Arkitektparret Jan og Karen Eggen formede den utraditionelle bygning. Bygningen skal tiltrække sig opmærksomhed og udtrykke mod og dristighed.

Herning Bibliotek

3.

Foto: Allan Trolle

Herning Bibliotek

Herning Bibliotek gennemgik i 2014 en transformation fra gammelt varehus til moderne bibliotek. Mange af de gamle detaljer er bevaret fra den gamle bygning. GPP arkitekter stod bag projektet. Den rå betonkonstruktion blev sammen med genbrugte mursten kernen for at fremhæve den rå kontrast til de nye tilførte elementer som stål og træ.

Hjertet Ikast

4.

Foto: Nicolas Jægergaard

Hjertet i Ikast

C.F. Møller Architects står bag Hjertet i Ikast, som er et mødested for kultur og formidling. Hjertet samler undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og leg på nye måder på tværs af alder, køn, etnicitet og aktiviteter. Arkitekturen signalerer åbenhed, varme og velkommende atmosfære.

Utzon tankstation

5.

Foto: VisitHerning

Utzon Tankstation

I hjertet af Herning finder du en tankstation, der ikke ligner nogen af de andre. Den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon, som står bag mesterværket Operahuset i Sydney, tegnede denne tankstation i 1986. Tankstationen er ganske særlig og har sine ligheder med Opera Husets fine arkitektoniske bølger.