For børn

Foto: VisitHerning

I Midtjylland har vi et hav af sjove aktiviteter for børnefamilier både i byerne og ude på landet. Tag en tur i skoven eller besøg et legeland og få brugt en masse energi og opbygget gode minder sammen. 

Inspiration til oplevelser med børn

Brug for at brænde krudt af, så er der masser af aktiviteter for hele familien. På biblioteket i Herning midtby er der et legerum for de mindste børn med bøger, rutchebane, legeslot osv. 

Natureventyr i Herning og Ikast-Brande

Der er lavet seks eventyr rundt i Herning og Ikast-Brande Kommuner som er frit tilgængeligt for alle.

Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Download app'en Natureventyr og ta' afsted

Foto: Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Eventyrerne er særligt for børn i alderen 3 - 9 år. 

Du finder de seks eventyr her: 

  • Harrild Hede: Den store brand og taternes flugt
  • Skallerund Sø: Mysteriet om den tykke tåge
  • Brande by: Laurids og den magiske pensel
  • Præstbjerg Naturcenter: Bæverbruden som blev pist væk
  • Svanholm Sø: Tatonka og det store naturmysterie
  • Løvbakke Naturcenter: Da Sif fik superkræfter

Læs mere om Natureventyr her

For hele familien

Sjovt, spændende og lærerigt for både store og små.

Tag et kig i vores eventkalender for børn og se om der er noget I ikke må gå glip af. I skolernes ferier er der altid mange sjove aktiviteter for børnene på både museer, biblioteker og hos spillesteder. 

Tag børnene med på bondegårdsferie, de vil elske det. Her kan I klappe de søde små kalve i 'Vuggestuen' og 'Børnehaven', lege på legepladsen, fodre kaninerne med mælkebøtter og meget mere.

På Tekstilmuseet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udvikling til Midtjylland.

De mindste kan komme i arbejde på Børnefabrikken, som er en formidlingslegeplads med plads til at få historien ind under huden gennem leg og sjov.

Her kan I få en smag af, hvordan det var at arbejde på en tekstilfabrik. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden. 

Besøg den tidligere tørvefabrik og få historien om tørveindustrien og hedeopdyrkningen omkring Bølling Sø. Se tørvearbejdets maskiner og hils på gamle landbrugsracer af heste, kaniner, gæs, duer og høns.

For 100 år siden var børnene faktisk hurtigere til arbejdet med at "rejse tørv" end de voksne. Børnearbejderne havde derfor en vigtig rolle og de hurtigste børn kunne rejse 30.000 stykker tørv på en dag. 

For børnefamilier er der mulighed for fri leg på den store naturlegeplads med en fantastisk udsigt til Bølling Sø. 

Ud i naturen

Klæd jer på efter vejret og tag ud i naturen, hvor frisk luft i massevis bare venter på jer. Skovsnogen er et magisk sted for børn og voksne. Her er grobund for mange samtaler både under og efter besøget, hvor alle de mærkværdige kunstværker skal vendes og diskuteres.

#visitherning

Del jeres minder og vær med til at inspirere andre der søger efter nye sjove oplevelser i Midtjylland.