For børn

Foto: VisitHerning

I Midtjylland har vi et hav af sjove aktiviteter for børnefamilier både i byerne og ude på landet. Tag en tur i skoven eller besøg et legeland og få brugt en masse energi og opbygget gode minder sammen. 

Inspiration til oplevelser med børn

Brug for at brænde krudt af, så er der masser af aktiviteter for hele familien. På biblioteket i Herning midtby er der et legerum for de mindste børn med bøger, rutchebane, legeslot osv. 

Zoo'er og dyreparker

Forlystelsesparker/legelande

Action

Legepladser

Svømmehaller og vandlande

Strande og udendørsbade

Badesøer

Kano

Biblioteker

Udforsk

Se alt

For hele familien

Sjovt, spændende og lærerigt for både store og små.

Events i børnehøjde

Foto: Museum Midtjylland

Tag et kig i vores eventkalender for børn og se om der er noget I ikke må gå glip af. I skolernes ferier er der altid mange sjove aktiviteter for børnene på både museer, biblioteker og hos spillesteder. 

Idyl og bondegårdsferie

Foto: Gyvelborg Øko-camping & Gårdbutik

Tag børnene med på bondegårdsferie, de vil elske det. Her kan I klappe de søde små kalve i 'Vuggestuen' og 'Børnehaven', lege på legepladsen, fodre kaninerne med mælkebøtter og meget mere.

Besøg en børnefabrik

Foto: Ard Jongsma

På Tekstilmuseet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udvikling til Midtjylland.

De mindste kan komme i arbejde på Børnefabrikken, som er en formidlingslegeplads med plads til at få historien ind under huden gennem leg og sjov.

Her kan I få en smag af, hvordan det var at arbejde på en tekstilfabrik. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden. 

'Rejs tørv' ved Bølling Sø

Foto: Museum Midtjylland

Besøg den tidligere tørvefabrik og få historien om tørveindustrien og hedeopdyrkningen omkring Bølling Sø. Se tørvearbejdets maskiner og hils på gamle landbrugsracer af heste, kaniner, gæs, duer og høns.

For 100 år siden var børnene faktisk hurtigere til arbejdet med at "rejse tørv" end de voksne. Børnearbejderne havde derfor en vigtig rolle og de hurtigste børn kunne rejse 30.000 stykker tørv på en dag. 

For børnefamilier er der mulighed for fri leg på den store naturlegeplads med en fantastisk udsigt til Bølling Sø. 

Topattraktioner for børn

Besøg børnenes favoritter, hvor der er lagt op til sjov og leg hele dagen lang. Udforsk dyreriget eller kom til tops i naturen. 

Jyllands Park Zoo

Jyllands Park Zoo ligger ved Haunstrup ca. 10 km fra Herning og har eksisteret siden 1969. Det er et populært udflugtsmål og er nok Danmarks hyggeligs...

AQUA Akvarium & Dyrepark

AQUA er et helt specielt sted i Danmark, hvor du kan møde danske dyr i vildt naturlige omgivelser. Præcis som i naturen – bare tættere på.

Baboon City

Tag hele familien med til en hyleskæg dag i Baboon City, Danmarks ultimativt største helårs forlystelsescenter.

WOW PARK Skjern

Fuld gas, fri leg og sjov sammen – i den vildeste lege- og forlystelsespark i skoven. Få et fælles og aktivt legeminde med dine børn og børnebørn i...

Ud i naturen

Klæd jer på efter vejret og tag ud i naturen, hvor frisk luft i massevis bare venter på jer. Skovsnogen er et magisk sted for børn og voksne. Her er grobund for mange samtaler både under og efter besøget, hvor alle de mærkværdige kunstværker skal vendes og diskuteres.

Kunst for alle i naturen

Foto: VisitHerning

#visitherning

Del jeres minder og vær med til at inspirere andre der søger efter nye sjove oplevelser i Midtjylland.