Elia

5 skæve kunstoplevelser

Foto: Nicolas Jægergaard

Kunst er mange ting, og kunst kan være svær at forstå. Vi har samlet 5 af mange skæve kunstoplevelser, du kan læse mere om. Herunder kan du klikke dig videre på det skæve kunst du har lyst til at opleve og finde informationer om, hvor du kan finde det og meget mere.

For English

Merde d'Artista - lort på dåse - heart

1.

© Piero Manzoni
Foto: HEART

Lort på dåse

Piero Manzoni skabte i sin korte levetid værker, der gjorde op med den traditionelle kunst. Derfor forseglede han i 1961 hele 90 dåser med sin egen afføring. En af dåserne ejes i dag af kunstmuseet HEART. De 30 gram Merda d’Artista blev solgt til dagsprisen for tilsvarende mængde guld. Oplev flere Manzoni-værker på kunstmuseet HEART i Birk ved Herning.

Laksen Land Art

2.

© Jørn Rønnau
Foto: Allan Trolle

Laksen

Ved bredden af Karstoft å – en del af Skjern Å-systemet og nær Skarrildhus syd for Herning - ligger en imponerende stenskulptur, der forestiller den vilde laks fra Skjern Å. Skabt af Aarhus-kunstneren Jørn Rønnau strækker den sig 45 meter i længden. Laksen er såkaldt Land Art, en kunstretning fra 1960'erne, der forener skulptur og landskabsarkitektur.

Endless Lamppost

3.

© Kunstnergruppen A-Kassen
Foto: VisitHerning

Endless Lamppost

Lygtepælen ved Herning Station tårner over beskueren med sine 32 meter. Den er en nøjagtig replika af de øvrige lygtepæle, blot i forstørret skala, og er et værk skabt af kunstnergruppen A-Kassen. Lygtepælen formår at smelte ind i omgivelserne og samtidig træde i karakter. Formålet med kunstinstallationen er at forundre, fængsle og anspore til samtale.

Gavlmaleri Brande tekstilmuren

4.

© Nina K. Ekman
Foto: VisitHerning

Tekstilmuren

I Brande på Hotel Dalgas har Nina K. Ekman skabt et gavlværk ved hjælp af restgarn fra lokale borgere, virksomheder og nærliggende tæppefabrikker. Gavlmaleriet portrætterer planten Philodendron bipinnatus, der normalt trives i varmere omgivelser. Kunstværket symboliserer den dobbelthed, der ligger i naturens evne til at tilpasse sig menneskelig påvirkning. Kunstværket består af 3.745 hæklede og strikkede lapper.

Lenin

5.

Foto: VisitHerning

Lenin i Lund

Ved Herning, i en privat have i Lund, ligger en 4 meter høj statue af den sovjetiske bolsjevikleder Vladimir Iljitj Lenin. Efter Berlinmurens fald og Sovjetunionens kollaps blev alle Lenin-statuer fjernet fra offentlige pladser. Kunstsamler Aage Damgaard fik tanken om at erhverve sig en af disse statuer, og det tog næsten 10 år at få den transporteret fra Jelgava i Letland til den midtjyske hede.