Jul i herningCentret
Se Julens mange oplevelser

Kom i julestemning

Jul i Midtjylland

Vi går en dejlig tid i møde; Byerne pyntes med imponerende julelys, som er en oplevelse i sig selv, forretningerne pynter op og gør klar til julehandlen og julekoncerter afholdes i kirker og kulturhuse. Find inspiration til de bedste juleoplevelser i Midtjylland her.  

Julekoncerter og events

Oplev julens mange koncerter og kom i julestemning. 

Se flere juleevents
Julen byder på mange skønne julekoncerter og events i både kirker og kulturhuse.

Jul i Herning

Julen nærmer sig med hastige skridt og Herning byder på de bedste juleoplevelser for store og små. Vær med når julelysene tændes i midtbyen den 15. november kl. 16.00, shop julegaver i byens butikker og nyd en velfortjent pause på én af caféerne. 

Jul i herningCentret

herningCentret er vilde med jul og byder store og små på et hav af juleaktiviteter. Mød Julemanden, deltag i juleværksted, marcipan-værksted, nissehue-værksted og den 22. december kan du endda møde selveste Pyrus.

Jul i Herning City

Herning City sætter gang i julemusikken, når Nissebanden går rundt i gågaden og spiller julemusik i dagene op til Jul.  Julelysene tændes i City den 15. november kl. 16.00 og det smukke juletræ på Torvet tændes den 1. december kl. 16.00.

Det store juletræ på Torvet i Herning tændes den 1. december kl. 16.00.

Foto: Herning City

Øster Skovgård Julehandel

4 km. vest for Herning finder du Øster Skovgård Julehandel, som byder indenfor til en kæmpe julebutik, hvor du finder alt til jul. Derudover kan du fælde dit eget juletræ, nyde lune æbleskiver i Kaffeladen, sige hej til nissen Baloo eller gå en tur med hele familien på den flotte nissesti. 

Find ALT til julen

Foto: Øster Skovgård Julehandel

Oplev nissestien

Gå en tur gennem den 600 meter lange nissesti og mød nissehuler, nisser, julemanden, slæde og rensdyr. Fornøj jer med de forskellige legeredskaber og spil på turen.

Fæld dit eget juletræ

Det er muligt at købe et juletræ der er fældet, eller selv gå i skoven med familien og fælde jeres juletræ. Der er et stort udvalg af normann og rødgran juletræer.

Gårdbutik og café

I julebutikken finder du alt til jul; Stearinlys, nisser, julekugler og tusind andre ting. I Kaffeladen kan du nyde æbleskiver og gløgg.

Jul i Brande

Kig forbi den store julemesse i Brande og kom i julehumør. Køb byens børnebillet for kun 50 kr. og lad børnene hente sponsorgaver i december. Vær med når juletræet tændes den 22. november kl. 16.30. 

Julemesse

Den 17. november 2019 kl. 9.00 - 16.00 i Remisen Brande.

Børnebillet

Køb børnebilletten og lad børn hente sponsorgaver i december.

Jul på Torvet

Kom til Jul på Torvet i Brande og oplev Julemanden, der kommer med toget kl. 11.00. Efterfølgende kører juletoget indtil kl. 14.00.

Jul i Ikast

Den årlige juletræstænding finder sted på Torvet i Ikast den 29. november 2019. Koret Den Totale Dekadence synger julesange og skaber en god julestemning. Borgmesteren tænder juletræet kl. 16.30. Der er slikposer til børnene og gratis kaffe til de voksne.  

Juletræstænding i Ikast den 29. november 2019 kl. 16.00.

Foto: Vores Ikast

Jul på museerne

Midtjyllands museer skruer op for julehyggen med julegaveværksteder, julekoncert, julemarked og meget mere. 

Jul på Vester Palsgaard Skovmuseum

Foto: Museum Midtjylland

Vær med til julehygge i den gamle Skovridergård lørdag og søndag den 7. - 8. december kl. 10.00 - 16.00. Der er gratis aktiviteter for børnene, som bl.a. kan lave en fin lille dekoration med æbler i voks, klippe julepynt eller lave en juledekoration. 

Jul på Den Gamle Fabrik

Lørdag den 16. november kl. 11.00 - 15.30 inviterer Tekstilmuseet til julegaveværksted. Her kan børn og voksne sammen lave julegaver, som både er personlige og med et historisk strejf.

Jul på Klosterlund Museum

Lørdag og søndag den 23. - 24. november kl. 10.00 - 16.00 kan du kommer med til julehygge på Klosterlund Museum. Bag pebernødder eller byg din egen træ-nisse.

Jul på Jens Nielsens Bondegård

Lørdag den 30. november kl. 11.00 - 16.00 søger Frilandsmuseet tilbage i historien og fejrer og fortæller om julen i gamle dage. Oplev julegaveværksted og vær med til at vække de berømte Mette Modes nisser.

Koncert på Herningsholm Museum

Mandag den 2. december kl. 19.30. Oplev årets julekoncert på Herningsholm og nyd tonerne af Julen har englelyd, Away in a manager og selvfølgelig masser af skøn fællessang. Tag familie og venner under armen og syng julen ind.