VM Ishockey 2018

IIHF Ishockey VM 2025

Foto: Jannie Nyegaard

Verdensmesterskabet i ishockey kommer til Herning i maj 2025.

Både tilskuere, ledere og frivillige ser stadig med glæde tilbage på de dejlige stunder fra 2018, hvor Herning og København sammen arrangerede VM i ishockey, som var den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord.

At det overhovedet lod sig gøre var en pragtpræstation af samtlige involverede, og folkefesten, der udspandt sig i Herning, fik kæmpe ros af de mange udenlandske besøgende.

Det gav mod på mere, og stik imod ”normalen” får Danmark – som en relativ lille ishockeynation – allerede muligheden for at arrangere VM igen i 2025. Denne gang i selskab med Sverige, der er primær vært i 2025 og derfor får semifinaler og finaler, mens Danmark får fornøjelse af en pulje med otte hold og to kvartfinaler.

Nu er det endeligt besluttet, at de 30 ”danske” VM-kampe i 2025 spilles i Jyske Bank Boxen, og dermed bliver Herning centrum for de danske VM-festligheder i maj 2025, mens Stockholm bliver vært for den anden pulje, slutkampene og den traditionelle IIHF-kongres.  

- Herning og København var på hver sin måde fantastiske værter for VM i 2018. Siden vores VM-værtskab blev offentliggjort tilbage i 2019, har Herning Kommune – med borgmester Lars Krarup som en formidabel indpisker - og aktørerne i det midtjyske været særdeles aktive og opsøgende i bestræbelserne på at blive Danmarks hjemmebane i 2025, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

- Herning som VM-vært i 2025 sammen med Stockholm. Det kan kun blive godt. I 2018 var Herning og København værter for VM med stor succes og også megen ros fra det internationale forbund. Forventningerne til 2025 er derfor høje. Jeg er sikker på, at Hernings aktører i samarbejde med Danmarks Ishockey Union og Sport Event Denmark kan gentage succesen, tilføjer Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Placering

Kampene i Herning spilles i Jyske Bank Boxen ca. 4 km. fra centrum af Herning.

Foto:Lars Møller/MCH

Jyske Bank Boxen er Danmarks første indendørs multifleksible hal af sin art. Med en tilskuerkapacitet på op til 15.000 er arenaen designet til en bred vifte af forskellige arrangementer. Dertil indeholder Jyske Bank Boxen en lang række service- og VIP-faciliteter, der gør arenaen i stand til at huse nationale og internationale oplevelser inden for sport, koncerter, shows og events.

Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning
mch@mch.dk 

VisitHerning Explore

Har du en time eller to? Download oplevelsesappen VisitHerning Explore – så er du klar til at udforske det område du er landet i. Appen guider dig til natur-,  historie- og kunstoplevelser og gode tilbud tæt på dig, når du er på besøg i Herning og Ikast-Brande.

VisitHerning Explore

Få en ekstra oplevelse med hjem

Foto: VisitHerning