Tekstilmuseet

Efterårsferie 2019

Foto: Stefan Steinn

Efterårsferien 2019 byder på et væld af aktiviteter for store og små i Herning og Ikast-Brande. Oplev Pippi Langstrømpe i MCH Herning Kongrescenter, når hun sammen med Hr. Nilson underholder børnene med gak og løjer i rigtig Pippistil.

Efterårsferie for hele familien

I uge 42 er museerne i Midtjylland spækket med efterårsferieaktiviteter for børn. Museum Midtjylland har noget for alle aldre og interesser. 

Rundvisning for børn

Søndag d. 13. oktober kl. 14.00-15.00 på Tekstilmuseet i Herning kan børn komme med på en rundvisning, hvor vi skal høre historier fra dengang, der var hundredvis af tekstilfabrikker i Herning, Ikast og mange andre af byerne i Midtjylland. Her skal vi se nærmere på de tekstilmaskiner, der ...

Smag og rør historien på Klosterlund Museum

Mandag d. 14. oktober og tirsdag d. 15. oktober, kl. 10.00-15.00 på Klosterlund Museum er der rig lejlighed til både at smage og røre ved historien, når museet inviterer til dejlige efterårsdage med æblemosteri, roelygte-værksted, smedning og snitning i børnehøjde, og meget andet sjovt.

Adelsmand og adelsfrue for en dag

Onsdag den 16. oktober kl. 11.00 – 12.30 på Herningsholm Museum kan du lave din egen ridderkappe eller brusende skørt og lege adelsmand eller -frue for en dag, når Herningsholm Museum slår dørene op til ridderkappeværksted på den gamle herregård. Vi dekorerer og pynter kapperne med histori...

Æblemosteri, roelygte-værksted, papirdekoration og smedning

Onsdag d. 16. oktober og torsdag d. 17. oktober, kl. 10.00-15.00 på Vester Palsgaard Skovmuseum. Efteråret har altid været tiden til at høste, bruge og gemme årets frugt. Vi har fundet den gamle mostpresser frem, så du kan få presset saft af dine egne æbler. Medbring æbler og flasker (max ...

Kartoffelferie

Torsdag den 17. oktober kl. 10.00-13.00 på Frilandsmuseet i Herning kan du på holde efterårsferie som i gamle dage. Tidligere kaldte man dette afbræk mellem sommer og jul for kartoffelferien. Men selvom børnene havde fri fra skole, var der ikke meget ferie over den; Børnene skulle nemlig h...

Workshops for børn på Tekstilmuseet

Tirsdag d. 15. oktober: Kniplinger (kl. 13.00-15.00). Onsdag d. 16. oktober: Maskindag og Båndworkshop (kl. 11.00-15.30 – workshop man går til og fra). Torsdag d. 17. oktober: Broderiworkshop (kl. 13.00-15.00). Fredag d. 18. oktober: Workshop om vævning (kl. 11.00-15.00)

Oplevelser hos MCH i efterårsferien

Hvad enten du er til moderne blues eller usleben rock'n'roll, så byder Hernings intime spillested Fermaten indenfor til gode oplevelser i ferien. 

Tjek deres kalender ud her 

Hvad sker der i byerne i efterårsferien?

Kig forbi Søby Brunkulsmuseum i efterårsferien, hvor der vil være mange aktiviteter for store og små. Tag med på gratis rundvisning, tur med bus eller moutainbike i området. Gravemaskinen fra 1937 vil blive startet. Entré 40 kr. (børn under 12 år gratis).

Søby Brunkulsmuseum 

Oplevelser i teatret

Spis og oplev

Når sulten melder sig er der mange gode caféer og restauranter I kan nyde en skøn middag hos. Tager I på skattejagt i Herning City kan I fx spise på Restaurant Bones, Café Fry, Ravello eller Brdr. Price. Mulighederne er mange. 

Caféer og restauranter

Attraktioner

Aktiviteter