Efterårsferie 2020

Foto: Jyllands Park Zoo

Efterårsferien 2020 byder på et væld af aktiviteter for store og små i Herning og Ikast-Brande. Oplev Emil fra Lønneberg i MCH Herning Kongrescenter, når han sammen med Ida underholder børnene med gak og løjer i rigtig Emilstil.

Spis og oplev

Når sulten melder sig er der mange gode caféer og restauranter I kan nyde en skøn middag hos. Tager I på skattejagt i Herning City kan I fx spise på Restaurant Bones, Café Fry, Ravello eller Brdr. Price. Mulighederne er mange. 

Caféer og restauranter

Attraktioner

Aktiviteter

Ta' med Snushanen på tur i efterårsferien! Besøg 10 steder og løs 10 opgaver

Foto: VisitHerning

Efterårsferie i herningCentret

Glæd dig til hygge i herningCentret, hvor du i år kan komme helt tæt på kryb og insekter. Shop i centrets mange butikker og nyd en lækker frokost på én af de mange caféer.  

Børnebillet

Igen i år, er det muligt at glæde de små med vores børnebilletten i efterårsferien. Børnebilletten kan købes hos BUDDY fra 9. oktober til og med 18. oktober. (så længe lager haves.)

Naturkraft tager jer tæt på insekterne

9. - 11. oktober. Fredag kl. 15-00 - 18.00. Lørdag og søndag kl. 11.00 - 14.00. Oplev hvad Naturkraft kan, når de tager jer helt tæt på insekterne. De ser, føler og smager på insekter.

Insekter og Kryb

9. - 25. oktober. Insekter og Kryb er en oplevelses udstilling for hele familien og er primært bestående af mekaniske kryb og insekter i overnaturlige størrelser. Dyrene laver lyde og bevæger eksempelvis hoved, øjne, hals, mave og haler.

Børnecasting

13. oktober kl. 10.00 - 17.00. Synes du det kunne være liiiidt spændende, at få muligheden for at medvirke i kataloger, kampagner, reklamefilm eller på TV? Så kom til børnecasting i efterårsferien.  Danmarks nok skønneste bureau for børn,  Kids Management , er på udkig efter drenge og pige...

Fotografering og foredrag med forunderlige skabninger

13. oktober kl. 10.00 - 15.00. Nu kan du få taget unikke billeder med et forunderligt dyr helt gratis. Hør også om hvad det spiser, hvor det er fra og meget mere, når Forunderlige Skabninger viser dyrene frem, og lader dig komme helt tæt på.

Efterårsferie i Herning City

Cirkus og hestevognskørsel, i Herning City er der mange forskellige aktiviteter i efterårsferien. Besøg den nye legeplads på Torvet eller leg på legeredskaber placeret rundt omkring i gågaden. 

Hestevogne

Lørdag 10. oktober er der mulighed for at få en gratis 15 min. tur rundt i hestevogn i Herning City. (I tilfælde af kraftig regn, kan der forekomme aflysning).

Ballondyr til børn

Mandag 12. oktober. Kom og få lavet dit helt eget ballondyr, når ballonmesteren Mikkel Rugholm bevæger sig rundt i Herning gågade og underholder med sine sprudlende og farvestrålende balloner.

Skattejagt i efterårsferien

Mandag 12. - fredag 16. oktober kl. 10.00 - 17.00. Skattejagt for børn (Niveau 4-12 år). Følg skattekortet og besvar spørgsmål. Skattekort kan hentes på Biblioteket i uge 42. Aflever skattekortet bagefter på biblioteket og få en godtebillet.

Cirkus Open Air

Tirsdag 13. oktober. På Tinghuspladsen kan du opleve et ægte cirkus. Få en tryg og god cirkusoplevelse med dyr, jonglering i topklasse, illusionsnumre og akrobatik. For børn og barnlige sjæle.

Børneshow med Baloo

Onsdag 14. og fredag 16. oktober. Bryggergade/Bredgade. Musikalsk børneunderholdning med masser af humør og respekt for tiden. Baloo underholder med guitar og sjove originale børnesange.

Koncert med Noos/Ottosen

Fredag 16. oktober. Der er garanti for hygge og god stemning, når DUOEN Noes/Ottosen spiller musik i gågaderne i City. (Der kan der forekomme aflysning af eventen i tilfælde af regn)

Oplevelser i Ikast-Brande

Events i Brande

Foto: VisitHerning

Events i Ikast

Foto: Ikast BIO

På med badevingerne og smut en tur i svømmehallen

Områdets svømmehaller er klar til besøg af svømmeglade familier. Ta' badetøjet på, sprøjt med vand og slut besøget af med en bakke sprøde pommes frites. 

Ikast Svømmecenter

Ikast Svømmecenter tilbyder et væld af aktiviteter for børn og voksne. Her kan du boltre dig i det subtropiske vandland, hvor der bl.a er vandrutcheba...

Vandkulturhuset i DGI Huset Herning

Et vandmekka med mange timers aktivitet  Vandkulturhuset i DGI Huset Herning er en stor svømmehal med mange muligheder, hvis du er vild med vand o...

Herning Svømmehal

Herning Svømmehal er Danmarks største svømmehal. Det er en velfungerende svømmehal, hvor badevandskvalitet og hygiejne er i top.

Vildbjerg Sports- og Kulturcenter

Sport, hotel, træningslejr, kurser og konferencer, selskaber, mad ud af huset, firmafrokost. I Vildbjerg Sports- og kulturcenter er mulighederne mange...

Kom til HalloWOW i WOW PARK Skjern i efterårsferien

Foto: WOW PARK Skjern

Kom til kriblende-krablende HalloWOW i hele efterårsferien. Det kribler og krabler i skovbunden, når mørket falder på, og efterårsvejret rusker. Kravl som edderkopper, flyv som flagremus eller undgå slangerne i Slangesumpen i Billund! Der er tændt op i bålene, gjort klar til insektvæddeløb, og edderkopperne er sluppet fri til krible-krable-jagt!

Du kan gå fra den ene trætop til den næste. Opdag hytterne i træerne, tag en af rutsjebanerne ned, eller prøv noget af alt det andet. Du finder spændende aktiviteter for alle legebørn mellem 2 og 102 år.

Læs mere

Kom tæt på dyrene

I år holder Jyllands Park Zoo åbent til og med uge 42 - hver dag fra 10.00 - 16.00, så på med jakkerne og ta' på eventyr ved dyrene. Du kan i efterårsferien deltage i en skattejagt om sæsonkort til 2021. 

Jyllands Park Zoo

Jyllands Park Zoo ligger ved Haunstrup ca. 10 km fra Herning og har eksisteret siden 1969. Det er et populært udflugtsmål og er nok Danmarks hyggeligste Zoo, hvor du kan komme helt tæt på dyrene. Parken er handicapvenlig. Der er over 350 dyr fra alverdens lande. Man kan opleve Søbjør...

AQUA Akvarium & Dyrepark

AQUA er et helt specielt sted i Danmark, hvor du kan møde danske dyr i vildt naturlige omgivelser. Præcis som i naturen – bare tættere på.

Efterårsferie på Museum Midtjylland

Glæd dig til en uge fyldt med sjove og kreative dage på Museum Midtjyllands 5 museer. Lav halloweenpynt med garn, vær med i keramikværkstedet, lav bladkunst og meget mere. Husk at der er tilmelding til nogle arrangementer. 

Udstillingsåbning: Stenalderjægerne ved Bølling Sø

Fredag 9. oktober kl. 15.00 - 17.00. Museum Midtjyllands arkæologiske udgravninger har siden 1930’erne afdækket sporene fra nogle af Danmarks første b...

Krea dage på Tekstilmuseet

Søndag 11. oktober kl. 11.00 - 13.00. Du lærer selv at lave garn, og vi kigger på garnet på museets maskiner. I museets værksted skal du selv arbejde ...

Efterårsferie på Klosterlund Museum

Mandag 12. oktober kl. 10.00 - 12.30 og 12.30 - 15.00. Der er rig lejlighed til at afprøve naturens materialer og lære om historien, når museet invite...

Adelsmand- og frue for en dag

Tirsdag 13. oktober kl. 11.00 - 13.00. Tirsdag i efterårsferien kan du på Herningsholm Museum lave dit eget våbenskjold og udsmykke en kappe eller et ...

Efterårsferie på Klosterlund Museum

Tirsdag 13. oktober kl. 10.00 - 12.30 og 12.30 - 15.00. Historisk håndværk er tæt forbundet med naturens materialer, og i efterårsferien kan børn og v...

Efterårsferie på Vester Palsgaard Skovmuseum

Onsdag 14. oktober kl. 10.00 - 12.30 og 12.30 - 15.00. Museet åbner dørene til dejlige efterårsdage med hyggelige aktiviteter for hele familien. Kom o...

Krea dage på Tekstilmuseet

Onsdag 14. oktober kl. 11.00 - 13.00. På Tekstilmuseet arbejder vi i efterårsferien med garn. Du lærer selv at lave garn, og vi kigger på garnet på mu...

Detektordag

Onsdag 14. oktober kl. 9.00 - 13.00. Sammen med museets arkæologer Constanze, Agnete og Kathrine og sammen med en lille flok af museets mest erfarne d...

Efterårsferie på Vester Palsgaard Skovmuseum

Torsdag 15. oktober kl. 10.00 - 12.30 og 12.30 - 15.00. Saml familien og prøv museets skattejagt. Skovriderens hund Trofast er nemlig blevet væk, og h...

Kartoffelferie på Frilandsmuseet Herning

Torsdag 15. oktober kl. 10.00 - 13.00. Torsdag i uge 42 kan du på Frilandsmuseet Herning holde efterårsferie som i gamle dage. Tidligere kaldte man de...

Se alt

Sjov på bibliotekerne

Bibliotekerne i Herning og Ikast-Brande har sørget for spændende efterårsaktiviteter. Tryk på hvert bibliotek og se deres eventkalender. 

Herning Bibliotek

Rejs med ud i verdensrummet og tilbage igen, når biblioteket hele ugen sætter fokus på rummet. Oplev fysikshow, rum-tryk, rum-botter m.m.

Brande Bibliotek

I hele efterårsferien kan du tage med på skattejagt på Brande Bibliotek. Skattejagten er for alle op til 15 år.

Ikast Bibliotek

I uge 42 kan du på biblioteket i Ikast opleve gys i kælderen for de 7-10 årige, kreativ halloween for både børn og voksne, hit med historien for de 2-6 årige m.m.

Mægtige maskiner, halv billetpris og sjov for hele familien

Foto: Iwan Baan

Traktorer, mejetærskere og såmaskiner er nok ikke det de fleste forbinder med et besøg på et kunstmuseum. Men i efterårsferien mødes gæster, der besøger HEART af en gigantisk gul mejetærsker ved ankomsten og området omkring museet er ikke længere kun prydet af smukke skulpturer! I samarbejde med Farmas udstilles en række imponerende landbrugsmaskiner i parken som museets gæster kan se hele efterårsferien - ganske gratis.

Maskinerne er hentet ind i forbindelse med den aktuelle anmelderroste udstilling "Naturligvis -landskabsmalerier af Allan Otte" der viser mere end 50 smukke og tænkevækkende motiver fra det jyske landbrugsliv.

Hele ferien har museet halv pris på entrébilletten og rabatten gælder også fællesbilletten med Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum - oplev begge museer for kun 50 kr! Børn og unge under 18 år kommer gratis ind på begge museer.

Se aktiviteter i efterårsferien på Søby Brunkulsmuseum

Foto: Søby Brunkulsmuseum

I efterårsferien holder museet åbent med en række aktiviteter, som især giver gode muligheder for nogle gode timer for børnebørn og bedsteforældre. Børn under 12 år kommer gratis ind. 

Efterårsferietilbud fra Herning og Ikast-Brande Kommuner

Aktiv Ferie: 65 tilbud til børn

Foto: Maja Theodoraki

Herning Kommune inviterer i samarbejde med Herning Idrætsråd, Kulturelt Samråd og kommunens forenings- og kulturliv skolebørn i 0. - 10. klasse til ferieaktiviteter i skolernes sommer- og efterårsferie. 

Du kan vælge indenfor:

  • Kreativ
  • Idræt
  • Hobby
  • Kampsport

Aktiv Ferie i Herning Kommune

Tag ud på eventyr!

Foto: Natureventyr - Mysteriet om den tykke tåge

Der er lavet 3 eventyr rundt i Ikast-Brande Kommune, som er frit tilgængelig for alle. Download app'en 'Natureventyr' på din smartphone. 

Tag ud til startstedet og tryk på første kapitel på kortet. Eventyrerne egner sig særligt til 3-9 årige. 

Hvor er der eventyr?

  • Harrild Hede: Den store brand og taternes flugt
  • Skallerund Sø: Mysteriet om den tykke tåge
  • Brande by: Laurids og den magiske pensel

Læs mere

Flere gode oplevelser!

Ta' hele familien med i Baboon City - Danmarks største indendørs forlystelsescenter. Her kan I lege hele dagen, nyde en is fra kiosken og tage trætte hjem.

Museer

Tag på museum i efterårsferien og kom tæt på den gamle historie.

Baboon City

Radiobiler, hoppeborge, karaoke, minigolf, spillemaskiner og meget mere.

WOW Park Skjern

Kom helt op i trætoppene og få masser af frisk luft og sommerfugle i maven.

Sport og andre aktiviteter

Se alt