Søndre Anlæg og Knudmosen

Søndre Anlæg, midt i Herning, er tegnet af Enrico Dalgas og anlagt af Hedeselskabet i 1896. Det er et af byens ældste anlæg og fremstår i store dele som den oprindelige plan.

Stedet er interessant som kultur historisk eksempel på tankegangen om at tøjle naturen. I dag danner de store træer ramme om kulturarrangementer og bliver flittigt brugt til rekreative formål. Sdr. Anlæg er et godt udgangspunkt for en vandretur i natur området Knudmosen.

Børnebogen "Godt at se dig igen gamle Jas"
Der er skrevet en børnehistorie til parken: ”Godt at se dig igen, gamle Jas”. Bogen omhandler 5 trolde, 2 vandrotter, 1 haveslange, ugler i mosen, krudtugler, ulven i fåreklæder, mosekonen og en rar råge. Når man sætter nogle af navnene sammen, giver de navnet Enrico Mylius Dalgas. Der er et kort i bogen, så man derved kan gå historien rundt, vælge en af figurerne, og få sig en god oplevelseshistorie, hvor man enten kan suse, pile eller ”flyve” parken rundt.

Herning Kommune, har fældet nogle træer, der i forvejen var angrebet af sygdom, og skåret nogle figurer ud af træ fra historien. De står, så man nemt kan se dem på sin rundtur i parken. Det er troldemor med hendes ommelommereb, en af uglerne fra mosen samt ulven i fåreklæder. Historien er skrevet af børnebogsforfatter Charlotte Lindbjerg, tegnet af Miro Bruna og figurerne i parken er skåret af skulptør Stig Poulsen.

Følg med inde på Facebook under: Mosekonen og de andres forlag. Ved køb af bogen kontakt da forlaget: mosekonenogdeandre@outlook.dk eller Charlotte Lindbjerg på 6165 6782. 

Åbningstider / Tidspunkter

Del denne side

Opdateret af:

VisitHerning mail@visitherning.com
 

Kontakt

Adresse

Godsbanevej
7400 Herning

Fakta

  • Type

    • Park

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.9787001121
Latitude : 56.130826142