Yutaka

Yutaka

Det er så tænderne løber i vand, når det japanske spisehus Yutaka serverer smukt anrettet sushi på den stilrene restaurant.

Det er en helt særlig fornemmelse. Sådan at sidde til højbords. For på Yutaka sidder gæsterne ved 110 cm høje, stilrene borde og stole. Indretningen er nordisk, lys og imødekommende. Man får på én gang fornemmelsen af moderne metropol og afslappet Herning-attitude. Selvom det ikke er den type indretning, man ser mest af, fungerer det alligevel godt.

Også maden er anderledes, end man ser andre steder. Den serveres på én gang på store fade midt på bordet. Indbydende og lækkert anrettet. Jens Peder Damgaard Jensen, der er en af ejerne bag Yutaka Spisehus og take away, fortæller: ”Vi bruger en del energi på at pynte maden. Det skal være lige så godt for øjet, som for ganen.”

For dig og mig - ja selv for den fiskeskeptiske

Den anderledes indretning og smukt anrettede mad tiltrækker en blandet skare af gæster. Her er både unge teenagepiger, der bare lige skal have en let sushianretning og en kande vand; familiesammenkomster, hvor selv velvoksne, vestjyske mænd skal være mætte; og forretningsselskaber, med gæster fra både ind- og udland, der køber god vin og bestiller den helt store omgang. Det giver en livlig stemning i restauranten, der næsten altid er fyldt op.

Og det er ikke bare pral, når han fortæller, hvordan mange, der ellers ikke bryder sig om fisk, bliver omvendt efter et besøg på Yutaka. ”Vores sushi er af virkelig god kvalitet. Vi arbejder meget med marineringen af risen, ligesom vi bruger mere fisk og grønt end mange andre sushirestauranter.” fortæller Jens Peder Damgaard Jensen og fortsætter smilende: ”Og sidder der en enkelt i selskabet, der ikke har mod på sushi, så kan de også få en lækker ribeye eller noget andet uden fisk”. Hans udsagn om god mad bakkes op af gæsternes anmeldelser på diverse online-tjenester. Fx har Yutaka Spisehus og take away ligget helt i top på Tripadvisor igennem lang tid.

”Jeg spiser gerne på Yutaka med både familie, venner og forretningsforbindelser. Stedet er på samme tid afslappet og stilet. Maden er en smagsfuld oplevelse, præsenteret på en smuk og farverig måde, hvilket jeg sætter utrolig meget pris på. Altid nærværende og professionel
betjening.” – Quang, kunstner.

Porten

I de tilstødende gemakker, lige ved siden af selve restauranten, ligger Yutakas eksklusive selskabslokale med plads til 18 personer omkring det lange champagnebord. Her er eget køleskab og pejs. Den rå indretning med gamle gulvbrædder fra Give Kirke og en gammel ladeport fra en herregård ved Sevel som vægdekoration, er ideel til private sammenkomster, forretningsmiddage eller bestyrelsesmøder. Lokalet går under navnet Porten, der refererer til den gamle ladeport på væggen.

Value for money 

Som gæst på Yutaka, uanset om du sidder i Porten eller i restauranten, kan du regne med at få value for money. ”Du kan sagtens spise og drikke for 500 kr. og stadig gå mæt herfra.” fortæller Jens Peder Damgaard Jensen og uddyber: ”Vi har en hel klar politik om fair prissætning. Det er også derfor, vi kører med listepriser og fast, beskeden prop-pris på vores vin. Vi vil hellere give folk en god oplevelse.” Der er rift om pladserne på Yutaka. Så bestil gerne bord i god tid, hvis du har lyst til en aften på Yutaka Spisehus og take away.