Gå til indhold
©  Foto:

Uhre Kirke

Udefra ligner Uhre Kirke måske en typisk landsbykirke med sine røde mursten, men under man sig selv et besøg indenfor, har man en helt spektakulær oplevelse i vente, for Uhre Kirke er virkelig en helt unik kirke. I 1920 blev Uhre Kirke indviet. Den blev tegnet af arkitekterne Monrad og Plesner, og i mange årtier fungerede kirken som en typisk kirke - som dannede rammen for livets store begivenheder.

Et væld af farver

I 1993 gennemgik Uhre Kirke en omfattende og spændende restaurering og fornyelse, som skulle sætte kulør på kirkens interiør. 

I korvæggen er der opsat en stort glasmosaik foran vinduet udført af kunstneren Helle Scharling-Todd. På samme tid blev der udfærdiget et nyt alterbord og knæfald samt lavet ny belysning af spinkle stålrør og lampespots, så hele korpartiet fik et let og lyst præg.

Helle Scharling-Todd farvesatte derefter kirkerummet, så alt træværk på vægge, bænke og orgel i Uhre Kirke blev malet i lyse og festlige farver, der spiller op til mosaikruden, der også fungerer som altertavle. Kirken har grøn som grundfarve, og det repræsenterer vækst og frodighed, brudt af blå, rosa og gul.

Besøg kirken

Et besøg i Uhre Kirke kan kun gøre én glad. Besøg den selv eller bestil en rundvisning i kirken, som også kan finde sted udenfor åbningstiderne. I har også mulighed for rundvisning og guidede ture.