©  Foto:

IIHF Ishockey VM 2025

Fredag 9. - søndag 25. maj 2025.

IIHF Verdensmesterskabet 2025 bliver det 89. verdensmesterskab i ishockey, arrangeret af IIHF. Mesterskabet skal afvikles i Sverige og Danmark. Sverige er VM-værtsland for 12. gang, mens det er anden gang, at Danmark lægger is til VM-kampene.

Det danske ishockeylandshold får midtjysk is under skøjterne, og Herning står klar til endnu en folkefest, når Danmark og Sverige sammen arrangerer VM i 2025.

Både tilskuere, ledere og frivillige ser stadig med glæde tilbage på de dejlige stunder fra 2018, hvor Herning og København sammen arrangerede VM i ishockey, som var den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord.

At det overhovedet lod sig gøre var en pragtpræstation af samtlige involverede, og folkefesten, der udspandt sig i Herning, fik kæmpe ros af de mange udenlandske besøgende.

Det gav mod på mere, og stik imod ”normalen” får Danmark – som en relativ lille ishockeynation – allerede muligheden for at arrangere VM igen i 2025. Denne gang i selskab med Sverige, der er primær vært i 2025 og derfor får semifinaler og finaler, mens Danmark får fornøjelse af en pulje med otte hold og to kvartfinaler.

Nu er det endeligt besluttet, at de 30 ”danske” VM-kampe i 2025 spilles i Jyske Bank Boxen, og dermed bliver Herning centrum for de danske VM-festligheder i maj 2025, mens Stockholm bliver vært for den anden pulje, slutkampene og den traditionelle IIHF-kongres.  

- Herning og København var på hver sin måde fantastiske værter for VM i 2018. Siden vores VM-værtskab blev offentliggjort tilbage i 2019, har Herning Kommune – med borgmester Lars Krarup som en formidabel indpisker - og aktørerne i det midtjyske været særdeles aktive og opsøgende i bestræbelserne på at blive Danmarks hjemmebane i 2025, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

- Herning som VM-vært i 2025 sammen med Stockholm. Det kan kun blive godt. I 2018 var Herning og København værter for VM med stor succes og også megen ros fra det internationale forbund. Forventningerne til 2025 er derfor høje. Jeg er sikker på, at Hernings aktører i samarbejde med Danmarks Ishockey Union og Sport Event Denmark kan gentage succesen, tilføjer Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Stolthed og glæde i Herning
- Vi er utroligt stolte over at være værter for endnu et A-VM i ishockey, og vores mål er at gøre begivenheden til en kæmpe succes – ligesom ved verdensmesterskabet i Herning Kommune i 2018, hvor hele byen holdt et brag af en ishockeyfest. I vores område er der en stærk ishockeykultur, og byen bakker op om ishockeysporten og -traditionerne, siger borgmester Lars Krarup (V).

- Herning er den perfekte værtsby at invitere ishockeyfans fra hele verden til. Det er fantastisk, at Jyske Bank Boxen igen bliver det danske ishockeylandsholds hjemmebane. Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet her i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på, tilføjer han.

Samarbejdspartner Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, stemmer i.  

- Vi glæder os meget til et gensyn med ishockey i Jyske Bank Boxen. Verdensmesterskabet i 2018 var en helt særlig oplevelse. Vi takker for den tillid, som MCH er blevet vist af Danmarks Ishockey Union og IIHF, og vi vil gøre os umage med igen at skabe en festlig ramme. Vi ser frem til at byde de deltagende nationer og deres mange fans velkommen i 2025.

Folkefest og legacy
I Danmarks Ishockey Union ser direktør Ulrik Larsen og formand Henrik Bach Nielsen frem til endnu et stærkt samarbejde parterne imellem.

- Jeg oplevede folkefesten i Hernings gader og stræder på nærmeste hold tilbage i 2018. Fordi byen er så relativt lille i forhold til andre normale værtsbyer, blev stemningen og sammenholdet helt specielt gennem de tre uger, hvor det meste af verden var på besøg. Solen skinnede, der blev spillet verdensklasse-ishockey, og folk havde det rart. Det glæder vi os til at opleve igen, og vi er sikre på, at Herning er klar til at løfte opgaven, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

VM i 2018 gav dansk ishockey et kæmpe løft. Store dele af overskuddet fra VM 2018 er gået tilbage til satsninger ude i de enkelte klubber og har ligeledes givet råd til satsninger på organisation, rekruttering og bedre vilkår til for eksempel kvindelandsholdet.

- Man taler meget om ”legacy” efter store arrangementer, og den har VM 2018 skabt ved at give tilbage til græsrødderne samtidig med, at vi har frivillige og fans, der stadig taler om de tre uger med stor glæde i stemmen. Folk har for længst meldt sig klar som frivillige igen, og det siger alt om den glæde, der var over arrangementet. Planlægningen begynder allerede nu, siger Henrik Bach Nielsen.