©  Foto:

Hampen Sø og Palsgård Skov vandreture

Palsgård Skov på 720 ha ligger nord for Nørre Snede på den Jyske Højderyg. Skoven er en gammel hedeplantage og er i dag meget afvekslende. Her er områder med nåletræer, med eg og bøg og områder med højmoser, enge og overdrev.

Hampen Sø er en rigtig naturperle i det midtjyske område med Hærvejen som nærmeste nabo. Den ligger 79 meter over havet, og er dermed den højest beliggende sø i Jylland. Derudover er Hampen Sø en af Danmarks reneste badesøer. Søen består egentligt af to søer: Den store sø og den lille sø er i alt ca. 75 ha. Den lille sø har en vanddybde på 2-3 m, og den store sø er op til 14 m. dyb.

Ved søen findes desuden 2 strande, der ofte besøges om sommeren af turister og badegæster.

Omkring Hampen Sø er der rige muligheder for at opleve den enestående midtjyske natur med markerede vandreruter. Ved søerne er der også anlagt en herlig naturlegeplads, hvor både børn og voksne kan fornøje sig med bl.a. forhindringsbane, leg og bål. Søen ligger lige ved hovedvej A13, hvor mange forbipasserende gør et stop.

Hampen Sø Camping og Cafeteriakroen er ligeledes beliggende meget tæt på søen, hvilket betyder at deres gæster ofte besøger søen.

Hampen Sø er fredet, og det er derfor ikke tilladt at fiske i søen.

Vandreruterne er på hhv. 2½, 3, 3½, 4 og 5 km. 

Audiowalks
Museum Midtjylland har lavet en række audiowalks for alle, der gerne vil ud og gå på opdagelse i historien. Ta' på skovvandring i Palsgaard Skov og lyt. Audiowalks - se kort og lyt til historierne