©  Foto:

EuroSkills2025

Tirsdag 9. september - lørdag 13. september 2025.

Danmark er vært ved det officielle europamesterskab for unge faglærte i 2025. EuroSkills foregår i MCH Messecenter Herning fra 9. - 13. september 2025. Der forventes mange tilskuere, når op mod 700 faglærte unge fra hele Europa dyster om EM-medaljer inden for 38 forskellige fag til EuroSkills2025.

Flere faglærte og grøn omstilling
EuroSkills2025 er en historisk og unik mulighed for at skabe fornyet interesse for erhvervsuddannelserne. Blandt de mange gæster til EuroSkills2025 er titusindvis af unge med interesse i uddannelse, som oplever konkurrencerne, udforsker de mange forskellige fag og prøver fagene selv ’live’ i særlige Try-a-Skill områder.

Det er et centralt mål for EuroSkills2025 at øge interessen for de mange fag, da der er udsigt til stor mangel på dygtige faglærte de kommende år. Det er en alvorlig udfordring for erhvervslivets vækst, velfærden og den grønne omstilling.

Bag EuroSkills Herning 2025 står Børne- og Undervisningsministeriet, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark.

Læs mere om europamesterskabet her.