©  Foto:

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Det er derfor ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at opfylde dette mål præsenterer ensemblet ikke bare et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002, og består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist. Ensemblet holder til på HEART – Herning Museum of Contemporary Art, som både huser prøvelokaler og koncertsal.

 

KONCERTER I IND- OG UDLAND

Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland, og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Kings’ Place og Wigmore Hall I London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, og The Vale of Glamorgan Festival i Wales. I 2018 får ensemblet også debut på Mantova Chamber Music Festival.

 

SAMARBEJDER 

Ensemblet har samarbejdet med en lang række højtprofilerede musikere, herunder Pekka Kuusisto (violin), Martin Fröst, Charles Neidich og Johannes Peitz (klarinet), Torleif Thedéen og Christoph Richter (cello), Alexander Lonquich og Christian Ihle Hadland (piano), Christina Landshamer (sopran), Per Arne Glorvigen og Paolo Russo (bandoneón), Den Danske Strygekvartet og Alcan String Quartet.

Ensemble MidtVest har indspillet 20 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaverkvartetter tidligere har vundet DRs P2-Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse, ligesom indspilningen af Hans Abrahamsens 10 Preludes + Six Pieces har været nomineret til P2-Prisen for årets danske album i kategorien ny musik i 2018.

Siden 2014 har den anerkendte fagottist Sergio Azzolini været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barok og den tidlige klassiske musik. Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet også med klassisk improvisation med henblik på at udvikle en unik lyd og sit eget musikalske sprog. Fra 2007-2017 har den kendte jazzpianist, Carsten Dahl derfor været tilknyttet som kunstneriske konsulent. Sammen med Dahl har musikerne gennem klassisk improvisation udviklet deres musikalske intuition og individualitet.

 

STØTTET AF

Ensemble MidtVest er støttet af Statens Kunstfond samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Struer og Ikast-Brande.