DM-ugen stangspring

DM-ugen 2024

Foto: Lars Møller

20. - 23. juni 2024.

Stort sportevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt. Afvikles i Herning fra 20. - 23. juni med tyvstart fra mandag den 17. juni.

Herning bliver værtsby for en stor medaljefest under DM-ugen, som fungerer som en form for mini-OL og afholdes i uge 25. Alle arrangementer er gratis for publikum, og byen omdannes til et pulserende sportscentrum med dansk topidræt, som skaber en unik mulighed for at opleve sport integreret i bymiljøet. 

I alt 41 sportsgrene, herunder landevejscykling, luftsport og minigolf, vil konkurrere om danmarksmesterskaberne i Herning. Se eksempelvis Danmarks bedste boksere og vægtløftere konkurrere foran arresthuset på Tinghuspladsen eller nyd længdespring midt på torvet foran rådhuset.

DM-ugen blev første gang afholdt i 2022 i Aalborg og blev en bragende succes, der gentages til sommer i Aalborg 2023. Og til 2024 bliver det så Herning, der skal lægge byrammer, idrætsfaciliteter og kulturinstitutioner til den enorme idrætsbegivenhed.

Herning er blandt andet blevet tildelt værtskabet for DM-ugen på grund af byens evner til og erfaring med at koble store sportsaktiviteter sammen med folkefest og underholdning i byens rum, som tilfældet har været med tidligere afholdte kæmpeevents i Herning eksempelvis VM i håndbold, VM i ishockey og VM i ridesport.

Kom og prøv

Under DM-ugen får besøgende masser af chancer for at deltage aktivt i forskellige sportsgrene.

"Kom og prøv"-parker bliver oprettet både i centrum ved Kousgaards Plads og ved Sportscenter Herning, hvor alle har mulighed for at afprøve en bred palette af idrætsdiscipliner.

Det er åbent for alle at deltage, og der vil være underholdning, musik, samt medaljer til børnene.

DM-ugen app

Få overblik over sportsgrene, program, venues og meget mere. 

Hvad er der ellers på tapetet?

Vi har et hav af events klar til dig. Dyk ned i vores eventkalender og køb billetter til nye oplevelser.

Street Food

Eventkalender

Foto: Nicolas Jægergaard