RemisenBrande, Kultur- og Konferencecenter

Foto: RemisenBrande
Møder og konferencer
Venues
RemisenBrande er et historisk monument fra en svunden tid fuld af eventyr, poesi og muligheder. Et råt og rustikt lokomotivværksted, der i dag danner de fantastiske rammer for en lang række konferencer og kulturelle begivenheder året rundt.
Adresse

Remisevej 1

7330 Brande

Kontakt

E-mail:mail@remisenbrande.dk

Telefon:+45 97 18 09 09

fax:+45 97 18 10 09

Mødelokaler
Mødelokaler
antal mødelokaler
maks siddepladser i banketarrangement
maks siddepladser i hesteskoformet bord
maks siddepladser i klassearrangement
maks siddepladser i receptionsarrangement
boardroom
maks siddepladser i teaterarrangement1
Teatersal
Smedje
Grupperum 1
Grupperum 3
Grupperum 4
Teatersal
+
+
70
180
+
+
450
Smedje
+
50
20
30
+
35
60
Grupperum 1
+
+
10
+
+
+
+
Grupperum 3
+
+
10
+
+
+
+
Grupperum 4
+
+
12
+
+
+
+

En remise bliver til

I 1909 barslede Jernbanekommisionen med idéen om at føre jernbanen igennem Give, Brande og Herning. I 1912 blev bygningen af banen påbegyndt, og den 1. januar 1914 var man klar til at modtage det første tog i Brande. Samtidig med etableringen af jernbanen påbegyndte man i 1913 bygningen af Remisen. Den blev bygget med 8 spor, men senere blev den udvidet til 14 spor.

I begyndelsen af 1940'erne, da der for alvor kom gang i brunkulsbrydningen, kom der rigtig gang i remisen og hele det liv, der udspillede sig omkring jernbanen i Brande.

Remisen var i mange år hjemsted for en lang række damplokomotiver, men fra midt i 1950'erne begyndte DSB at nedtrappe brugen af disse lokomotiver på grund af efterkrigstidens stagnation i brunkulsproduktionen, og langsomt forsvandt aktiviteterne i forbindelse med remisen. Det sidste damplokomotiv i køreplanen kørte i 1969.

I 1971 blev remisen lukket, og dermed var en spændende æra i DSB's og Brandes historie slut. Men efter restaureringen kommer den gamle remise atter til at danne rammen om en ny og ganske anderledes æra i Brandes historie.

Det nye Remisen

I september 2006 blev Brandes ny-restaurerede og storslåede kultur- og konferencecenter, RemisenBrande, indviet.

Den rustikke og bevaringsværdige bygning er efter restaureringen blevet til et spændende og utraditionelt tilbud til arrangører af kurser, konferencer, møder, selskaber, modeshows, udstillinger, messer, koncerter og meget meget mere.

De unikke rammer emmer af historie og tilfører arrangementer af enhver karakter noget helt særligt og en meget spændende og autentisk atmosfære.

Stedet kan rumme op til 450 konference deltagere og 800 festgæster. Det samlede udstilingsareal er på 1400 m2, ligesom der er moderne AV udstyr til rådighed, samt teknikerhjælp.

Besøg RemisenBrande

Ud over konferencer og større kulturelle begivenheder byder RemisenBrande også på vekslende kunstudstillinger, som dagligt er åbne for offentligheden i kontorets åbningstid.

RemisenBrande tilbyder også guidede rundvisninger i dagtimerne til mindre grupper, hvor man får en spændende fortælling om stedets historie og renovering, samt de mange daglige aktiviteter for børn og voksne, der finder sted.

Besøg RemisenBrandes hjemmeside og læs meget mere om stedet, arrangementer og besøg…

Adresse

Remisevej 1

7330 Brande

Facilities

WiFi i fællesområde

Reception

Parkering

Mellem 301 og 500 personer

Mellem 101 og 150 personer

Mellem 1 og 49 personer

Maks. siddepladser i teaterarrangement

Udstillingsareal (kvm)

Antal mødelokaler

Antal personer i største konferencerum

Max antal deltagere

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af