©  Foto:

Isprinsessen

Onsdag 4. december 2024 kl. 19.00.

En eventyrlig oplevelse er i vente for hele familien, når juleballetten ’Isprinsessen’ for første gang kan opleves i Herning i begyndelsen af december. En smuk prinsesse, røvere, skovfeer, en sjov snemand, fabelagtige trolde og en modig ung mand danner tilsammen fortællingen, der er tilsat toner af ingen ringere end Mozart, Vivaldi, Halvorsen, Grieg og Leontovich. ’Isprinsessen’ er baseret på H. C. Andersens berømte eventyr ’Snedronningen’ (fra 1844) og vil med garanti fremtrylle begejstring blandt både store og små i MCH Herning Kongrescenter.  

Ensomheden har frosset smukke prinsesse Sofias hjerte til is, og hun er ramt af en tristhedsfornemmelse. I et magisk spejl ser hun, hvordan andre lykkeligt fejrer julen i fjerne lande og beslutter sig for at søge derhen for at komme lidt tættere på lykken. Her møder hun en af landsbyboerne – en ung mand, der begejstrer hende så meget, at hendes frosne hjerte gør ondt i brystet. Prinsesse Sofia forsvinder og fryser samtidig hele landsbyen til is, og herpå følger den unge mands kamp for at redde både prinsessen og byens beboere.

Balletten præsenteres af den norske organisation, Kultur for Folket, med henblik på at støtte ukrainsk ballet og de ukrainske kunstnere, der ikke har mulighed for at optræde i deres hjemland. Stykket opføres således af prisvindende ukrainske balletdansere, mens balletten er koreograferet af Andreas Heise (fra Den Norske Opera). Grundlæggeren af Classical Ukrainian Eotile Ballet, Irina Khandazhevskaya, står bag ideologen og scenografien.