Guidede ture

Guidede ture

Foto: Jannie Nyegaard

Slå lyttelapperne ud og tag med på en guidet tur i Herning og Ikast-Brande. På en rundvisning får du svar på det meste - og sikkert også en sjov anekdote eller to med på vejen. De fleste ture kan tilpasses efter behov og ønsker.  

Birk Centerpark

En tur rundt i Birk er et besøg i en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. Besøg bl.a. HEART, CHPEA, Skulpturparken, De Geometriske Haver og Elia.

Book rundvisning i Birk Centerpark ved Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Kontakt
Tlf.: 96 28 86 50
Email: chpvs@herning.dk

Museum Midtjylland

Museum Midtjylland tilbyder omvisninger på Tekstilmuseet og Klosterlund Museum eller byvandring i Herning. Kontakt Museum Midtjylland og hør mere om mulighederne. 

Kontakt
Tlf.: 96 26 19 00
Email: booking@museummidtjylland.dk

Besøg hjemmesiden her. 

 

Byvandringer med Museum Midtjylland

Tag på byvandring i et af Museum Midtjyllands lokalmiljøer og kom tæt på byens historie og autentiske fortællinger, mens I strækker benene i den friske luft. Byvandringen varer ca. 1½ time og er for grupper på op til 25 personer. 

Det eksplosive Herning
Fra flække til pulserende industri

 

Omvisninger på Museum Midtjylland 

Få en omvisning på et af følgende besøgssteder og kom helt tæt på museets udstillingerne og genstande. Omvisninger varer ca. 60 minutter og er for grupper på op til 25 personer.

Made in Midtjylland – fra Boomtown til Worldwide 
Tekstilmuseet

Hør den fascinerende historie om Midtjyllands forandring fra fattig hedeegn til blomstrende industrisamfund. Teknologi, infrastruktur og kraftkilder skabte en eksplosiv vækst omkring midten af 1900-tallet. Byerne boomede og fabrikker sprang frem i kældre og baggårde i takt med at mænd og kvinder strømmede ind til de midtjyske byer for at få job i tekstil- og beklædningsindustrien. Men i slut-1980’erne outsources der og industrien rykker væk og skaber helt nye betingelser for den danske tekstilindustri.

Da kvinder begyndte at få løn for deres arbejde
Tekstilmuseet

Opblomstringen i tekstilindustrien i 1950’erne og frem gav grundlaget for en frigørelse hos kvinderne i det midtjyske. Denne guidede tur tager jer med tilbage i tiden og lader jer følge i kvindernes fodspor. Fra yderst til inderst. Kvinderne kom fra gårdene og ind på fabrikkerne, tjente egne penge og fik råd til nye varer. Her i blandt hygiejnebind. Tekstilmuseet har Danmarks antageligt eneste historiske hygiejnebindsmaskine, som vi tænder for på turen. Undervejs taler vi om alt det nye; børnehaver, fritidsinteresser, løn, men også ensomhed, dobbeltarbejde og nedslidning. Kom med på en tur med fokus på de midtjyske kvinder og deres frigørelse.

Fra stenalder til tørveindustri 
Klosterlund Museum

Kom med på tur i den gamle tørvegård. Her fortæller vi om livet ved Bølling søs bred. Vi starter i stenalderen, hvor omkringvandrende jæger- og samlerstammer slog sig ned ved bredden – og slutter med fortællingen om, hvordan senere tiders afvanding gav plads til en stor og driftig tørveindustri.

Ansigt til ansigt
Klosterlund Museum

I den stemningsfulde udstilling i museets loftslokaler kan du møde ‘Nybyggerne fra Snejbjerg’, ‘De forfængelige fra Aulum’, ‘Fyrsten fra Tjørring’ og mange andre personligheder fra oldtiden. Kom med på tur blandt museets mest uvurderlige arkæologiske skatte. Vi fortæller personlige historier om oldtidens midtjyder – også dengang var menneskelivet fuld af frustration, forfængelighed, hjemlængsel, glæde, stolthed og meget mere. Nogle var magtfulde og toneangivende, andre forsøgte bare at følge strømmen.

Book omvisning
Kontakt booking@museummidtjylland.dk eller +45 96 26 19 00

Byvandring Brande

I Brande kan du booke en lokal by-guide, som kan vise jer rundt i byen og fortælle om Brandes mange interessante steder og muligheder. Indholdet kan være bredt, eller det kan fokusere på bestemte temaer, fx gavlmalerierne. 

Kontakt
Tlf.: 9627 2222 (VisitHerning kan tage imod dine ønsker og give dem videre til Byguiderne i Brande.) 
Email: byguider@brande.dk

Læs mere og book guide

Book en guidet tur rundt i Brande, hvor du kan se og høre historien om alle de flotte gavlmalerier. Kontakt formanden af Gavlmaleriforeningen for mere info. 

Kontakt
Tlf.: 86 19 32 19
Email: be.je@post.tele.dk 

Besøg hjemmesiden her. 

Søby Brunkulsmuseum

Hør om livet for en brunkulsarbejder og oplev de spektakulære brunkulssøer i det kuperede landskab. Fra 1940'erne, og tredive år frem, husede området i Søby Danmarks farligste arbejdsplads.

Book en rundvisning i Søby Brunkulslejer og museum.

Kontakt
Tlf.: 53 37 14 59

Abildå Brunkulslejer

Book en guidet rundvisning i Abildaa Brunkulsleje, hvor I kan få historien om det hårde arbejde. Da brunkulsarbejdet var på sit højeste, arbejdede 400 mand lejet, og dertil kom så koner og børn, som også boede i området.

Kontakt
Laurits Mosegaard
Tlf.: 22 15 41 71
Email: l.mosegaard@live.dk  

Trehøje Naturpark

Udsigten i Trehøje og omkring Trehøje bakker er betagende. Variationen af flad hede, bakkerne, de flotte farver og det imponerende landskab, er en strækning alle bør opleve, mindst én gang i livet.

Book guiden Knud Bunde til en tur i Trehøje Naturpark.

Kontakt
Tlf.: 97 13 24 50
Mobil: 40 35 82 82
Email: kn.bunde@gmail.com

Deep Forest Art Land

Få en rundvisning i Skovsnogen, hvor Kristina Taaning fortæller historien om udvalgte værker og deres tilblivelse. Rundvisningen tager ca. 2,5 time, men kan tilpasses individuelle behov.

Kontakt
Tlf.: 26 62 52 02
Email: skovsnogen@hotmail.com

I Skovsnogen kommer du på en fantasirejse, hvor du oplever naturen på en helt ny og anderledes måde. Mød bl.a. kæmpebillen, den gule snog og kig-op-bænken. 

Hjemstavnshus Arnborg

Med afgang fra hjemstavnshuset, kan I flere gange om året komme med på svampejagt og kryddersnapsetur og andre særlige arrangementer i hedeplantagen, som udover store engarealer byder på gamle kanalsystemer og fiskerige vandløb. 

Kontakt
Tlf.: 21 75 28 05
Email: mariehofman@gmail.com

Bygningen er opført i 1890 og var i en kort periode købmandsforretning. Senere overgik huset til almindelig beboelse. 

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub, DaSK, sætter ikke flyene på museum eller hænger dem op under loftet. De restaurerer og vedligeholder flyene – og flyver med dem. 

Book en rundvisning og besøg både hangar og værksteder. 
Se pakker

Kontakt 
Ib Overgaard
Tlf. 2286 5901
brevduebox@gmail.com 

Rundvisning kan foregå på dansk, engelsk og tysk.

Billeder fra guidede ture i området

Guidede ture

Foto:Jannie Nyegaard

Guidede ture

Foto:Jannie Nyegaard

Guidede ture

Foto:Jannie Nyegaard

VisitHerning kan arrangere din tur for dig

Hvis du ikke selv har tid til at sætte jeres tur sammen, så kan VisitHerning hjælpe dig. Vi tager en timepris på DKK 650,- + moms. 

Vi kan bl.a. stå for:

  • Sammensætning af turen
  • Kontakt til seværdigheder og attraktioner
  • Hjælp til transport, forplejning og overnatning

Kontakt os på 96 27 22 22 eller mail@visitherning.com 

Byer og landskab er fyldt med historier fra fortiden. Med Museum Midtjyllands nye audiowalks kan du nu høre nogle af de bedste historier, mens du står på stederne, hvor det hele foregik.

Lyt til audiowalks

Museum Midtjylland har lavet audiowalks om

  • Det eksplosive Herning
  • Byvandring i Ikast
  • På vandring omkring Bølling Sø
  • Skovvandring i Palsgaard Skov