©  Foto:

EM bridge 2024

24. juni – 4. juli 2024.

MCH Herning Kongrescenter bliver omdrejningspunktet, når de bedste bridgespillere i Europa skal kæmpe om europamesterskaberne – og du er inviteret med.

EM i bridge på hjemmebane er noget ganske særligt, og det er kun sket en gang tidligere. Og selvom du ikke er landsholdsspiller, er du også inviteret med - uanset om du kan spille bridge eller ej.

Kom forbi og bliv bidt af bridge

Hver dag fra fredag d. 28. juni til torsdag d. 4. juli mellem kl. 14.00 og 16.30 kan du komme forbi Kongrescentret og prøve bridge og mærke, hvordan adrenalinen flyder, når du udfordrer din hjerne. Bridge er hygge, samvær og samarbejde, taktik og konkurrence i ét og kan udfordre og give glæde hele livet, om det er på hobbyplan eller på højt niveau, som under et EM.

Så tag din kammerat, din gymnasieveninde, din mor eller din partner i hånden og lad dette blive din adgangsbillet til et fængende kortspil.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, men blot møde op.

Mærk EM-stemningen og spil selv med i en sideturnering

Spiller du bridge i forvejen, er der hver dag turneringer, du kan deltage i.

Herning Bridgeklub arrangerer drop in-turneringer kl. 14.00 alle dage med undtagelse af lørdag d. 29. juni og søndag d. 30. juni, hvor Danmarks Bridgeforbund inviterer til tre sideturneringer. Til drop in-turneringerne møder du bare op lidt inden start og spiller med. 

Danmarks Bridgeforbund vil gerne gøre europamesterskaberne til en begivenhed for alle bridgespillere, der har tid og lyst til at komme til Herning.

Der arrangeres således tre turneringer i weekenden den 29.-30. juni 2024. To sideturneringer, der er åben for alle og en sideturnering kun for kvinder. Kvindeturneringen er et bidrag til den indsats, der både er nationalt og internationalt for at få flere kvinder til at spille bridge, og gerne på topplan. De regner med, at flere af de kvindelige landsholdsspillere vil kigge forbi undervejs.

Læs alt om sideturneringerne her på siden: https://www.embridge2024.dk/sideaktiviteter/  

Sådan foregår EM

EM i bridge spilles i fire rækker – damerække, åben række, seniorrække og mixed række. Der skal findes europamestre i alle fire rækker. Danmark stiller med hold i alle rækker og for første gang siden 1977, hvor EM blev afholdt i Helsingør, skal de rød-hvide farver forsvares på dansk jord.

De otte bedste lande ved EM skal til næste år kæmpe om verdensmesterskabet – en titel, som de danske seniorer har i dag, da Danmark vandt senior-VM i 2023 i Marrakesh i Marokko. Der er derfor store forventninger til de danske hold til dette års EM på hjemmebane i Herning.

Læs meget mere om EM i Herning på www.embridge2024.dk.

Dyk mere ned i bridgen på www.bridge.dk.

Fakta om bridge:

  • Bridge er et kortspil for fire personer.
  • Den moderne version, kontraktbridge, blev opfundet i 1925.
  • Bridge spilles over hele verden, og der afholdes internationale mesterskaber for både hold og par. Der konkurreres i både åben række samt dame-, mixed-, senior- og juniorrækker.
  • Danmarks Bridgeforbund blev stiftet i 1939 og har i dag omkring 20.000 medlemmer fordelt på 300 klubber.