Street Art

International Street Art

Foto: VisitHerning

I 2020 afholdes Street Art i Brande for 6. gang. Bag Street Art står Lions, Brande, sammen med mange frivillige. Festivalen tiltrækker op mod 50.000 forventningsfulde mennesker, der glæder sig til at se dette års kunstværker på Torvet i Brande.

International Street Art Festival afholdes den 27. - 28. juni 2020 og det bliver nogle festlige dage i Brandes gader. En lang række topprofessionelle, internationale kunstnere indtager i juni byen for at udøve deres kunst i Brandes gader og på enkelte husgavle.

Der er fri entré til Street Art Festivalen i Brande. 

Kunstarter

De topprofessionelle, internationale gadekunstnere dyster inden for tre kunstkategorier:

3D-kunst

Denne kunstart er særdeles populær og har de seneste år nået nye højder. 3D-maleri fascinerer og ”snyder” øjet, og det virker især bedragerisk ægte med 3D-maleri på et fladt underlag. Medbring dit kamera, lad dig overraske og få herlige minder med hjem.

Fri kunst

I denne kategori får kunstnerne frie hænder til at male deres egne motiver, der med originalitet, farveintensitet og en ofte overraskende sammensætning skaber et helt unikt udtryk.

Kopiværker

Kunstværker i denne kategori er typisk kopier af berømte malerier af store mestre, som for eksempel Botticelli, Rubens og Rembrandt. Man bliver uvilkårligt betaget af kunstnernes evner.

Her males der

Torvet, Storegade og ved Remisen

Omkring byens torv og på Storegade var der i lighed med tidligere år masser af liv, da flere af kunstnerne malede deres kunstværker her. Her fandt gæsterne også Lions Brandes informationsområde, telte med mad og drikke, oversigtskort, m.m. Ved remisebygningen er en af de smukke gamle porte blevet bemalet.

Ny prægtig gavlkunst og MEGA 3D-kunstværk

Som indledning til dette års Street Art-festival blev et nyt og mageløst Trompe l’oeil-kunstværk afsløret. Det pryder nu Brandes bybillede mange år frem, og er baseret på den fascinerende 2D-effekt, der på lodret flade på magisk vis ”snyder” øjet og levendegør billedet. Igen i år blev der ligeledes fremtryllet et MEGA 3D-kunstværk, som op til festivalen blev malet af flere gadekunstnere i fællesskab.

Street food

Storegade dannede i 2019 ramme om et Street Food-område, hvor gæsterne blev mødt af bl.a. lokale autentiske smagsoplevelser i selskab med professionelle Street Food-trucks. 

Børne Street Art

I 2019 kunne børnene deltage i deres helt egen Street Art-festival. Det er en stor succes og en tradition, der er kommet for at blive. To kyndige og kreative instruktører guidede børnene, da de kastede sig ud i at prøve kræfter med Street Art-kunsten. Der var rift om pladserne til Børne Street Art, så husk næste sommer at møde op i god tid i informationsboden på Torvet for at booke en times undervisning hos de kyndige vejledere.

Info om arrangementet i 2020 opdateres løbende på denne side.