Operafestival 2019

Herning Opera Festival

Foto: Jannie Nyegaard

23. - 27. august 2023 præsenteres opera, som du aldrig har oplevet det før. Festivalen tager operaen ud af koncertsalen og præsenterer den på helt nye steder og helt nye måder – det er opera for alle af højeste kvalitet.

Mange af landets store operasangere rejser i festivaldagene til Herning for at være en del af denne store operafest – for flere af disse operasangere betyder det også at vende hjem. Herning har nemlig været dynamo for udviklingen af sangen i Danmark i mange år og en række af festivalens operasangere er født og opvokset i Herningområdet. Fælles for alle kunstnerne i festivalens program er, at de er fabelagtige sangere, og at de alle med glæde har takket ja til at komme til Herning Opera festival. 

Vi ses til Herning Opera Festival 23. – 27. august 2023.

OBS!

Følg med på Herning Opera Festivals facebook eller instagram som kommer med serviceopdateringer omkring eventuelle ændringer af koncerter pga. regnvejr, parkering m.m.

Her kan du også se de gode billeder fra de afholdte koncerter og events.

En operafest for alle aldre og ører
Herning Opera Festival er en operafest for alle aldre, alle typer, alle slags ører, alle musikelskere – både operakendere og operanovicer.

Vores mål er at præsentere opera, som publikum aldrig har oplevet det før. Vi tager med andre ord operaen ud af koncertsalene og lader den lyde og genlyde nye steder og på nye måder vest for den jyske højderyg.

Sangere fra nær og fjern
Mange af landets store operasangere rejser hertil for at synge på operafestivalen – og for flere af dem er det endda en hjemrejse. For Herning har i mange år været et meget vigtigt omdrejningspunkt for udvikling af sang i Danmark, og flere af festivalens sangere er født og opvokset i Herningområdet.

Fælles for alle de deltagende kunstnerne er, at de er fabelagtige sangere, og at de alle med glæde har takket ja til at synge på Herning Opera Festival.

Bred og folkelig festival
Med Herning Opera Festival skal operaen opleves der, hvor folk normalt kommer i andre sammenhænge og med andre ærinder. På den måde er det vores mål at få operaen til at nå ud til nye generationer, nye ører og nye grupper.

Festivalen præsenterer derfor en række meget forskellige og også anderledes begivenheder, der skal få folk til at opleve denne klassiske kunstart, som ikke er særlig udbredt vest for den jyske højderyg.

Hvad er der ellers på tapetet?

Vi har et hav af events klar til dig. Dyk ned i vores eventkalender og køb billetter til nye oplevelser.