Euroskills 2025

EuroSkills 2025

Foto: Euroskills

Danmarkshistoriens største uddannelsesevent.

For English

Danmark er vært ved det officielle europamesterskab for unge faglærte i 2025. EuroSkills foregår i MCH Messecenter Herning fra 9. - 13. september 2025. Der forventes op mod 100.000 tilskuere, når op mod 700 faglærte unge fra hele Europa dyster om EM-medaljer inden for 38 forskellige fag til EuroSkills2025.

Flere faglærte og grøn omstilling
EuroSkills2025 er en historisk og unik mulighed for at skabe fornyet interesse for erhvervsuddannelserne. Blandt de mange gæster til EuroSkills2025 er titusindvis af unge med interesse i uddannelse, som oplever konkurrencerne, udforsker de mange forskellige fag og prøver fagene selv ’live’ i særlige Try-a-Skill områder.

Det er et centralt mål for EuroSkills2025 at øge interessen for de mange fag, da der er udsigt til stor mangel på dygtige faglærte de kommende år. Det er en alvorlig udfordring for erhvervslivets vækst, velfærden og den grønne omstilling.

Bag EuroSkills Herning 2025 står Børne- og Undervisningsministeriet, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark.

Der er gnister i luften

Herning er vært for EuroSkills2025, hvor omkring 700 unge fra hele Europa dyster foran op mod 100.000 gæster. Formand for begivenheden Poul Nyrup Rasmussen beundrer godt håndværk og ser frem til mesterskabet, der vil være det grønneste nogensinde

 

Hvordan bliver du ramt af nerven i EuroSkills? 

”Man skal have oplevet et Skills-mesterskab for at forstå nerven. Deltagerne har alt på spil i de intense konkurrencer, hvor den mindste fejl kan koste medaljen. Fælles for deltagerne er en enorm stolthed og dedikation til deres fag. Det gør stort indtryk at opleve den spænding og energi, der opstår, når deltagerne leverer deres yderste i jagten på perfektion. Der er virkelig gnister i luften!”

 

Tror du EuroSkills motiverer flere unge til at tage en erhvervsuddannelse?

”Helt sikkert! Det er hele tanken med det danske værtskab! Det skal blandt andet ske ved, at titusindvis af skoleelever og andre unge kan gå på opdagelse i messehallerne i MCH Messecenter Herning og opleve de mange fag. De får også mulighed for at prøve fagene og opnår på den måde større kendskab til og interesse i de mange spændende erhvervsuddannelser.” 

 

Hvilket aftryk kan EuroSkills sætte på området? 

”EuroSkills2025 skal styrke den bevægelse, de nationale konkurrencer DM i Skills har stået for i mange år og øge interessen for erhvervsuddannelserne. EuroSkills2025 skal også tydeliggøre, at dygtige faglærte er afgørende for fremtidens velfærd, erhvervslivets vækstmuligheder og den vigtige grønne omstilling. Men vigtigst af alt skal vi vise landets unge, at en faglært uddannelse også kan være vejen til et spændende liv med mening – ikke mindst fordi man med en erhvervsuddannelse også kan blive en vigtig frontløber i den grønne omstilling.”

 

Placering

EuroSkills 2025 afholdes i MCH Messecenter Herning.

MCH Messecenter Herning er et af Skandinaviens største messe- og udstillingscentre.

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1
DK-7400 Herning

VisitHerning Explore

Har du en time eller to? Download oplevelsesappen VisitHerning Explore – så er du klar til at udforske det område du er landet i. Appen guider dig til natur-,  historie- og kunstoplevelser og gode tilbud tæt på dig, når du er på besøg i Herning og Ikast-Brande.