VM Ishockey 2018

Stolthed og glæde i Herning

Foto: Jannie Nyegaard

I Herning glæder folk sig til endnu en ishockeyfest.

- Vi er utroligt stolte over at være værter for endnu et A-VM i ishockey, og vores mål er at gøre begivenheden til en kæmpe succes – ligesom ved verdensmesterskabet i Herning Kommune i 2018, hvor hele byen holdt et brag af en ishockeyfest. I vores område er der en stærk ishockeykultur, og byen bakker op om ishockeysporten og -traditionerne, siger tidligere borgmester Lars Krarup (V).

- Herning er den perfekte værtsby at invitere ishockeyfans fra hele verden til. Det er fantastisk, at Jyske Bank Boxen igen bliver det danske ishockeylandsholds hjemmebane. Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet her i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på, tilføjer han.

Samarbejdspartner Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, stemmer i.  

- Vi glæder os meget til et gensyn med ishockey i Jyske Bank Boxen. Verdensmesterskabet i 2018 var en helt særlig oplevelse. Vi takker for den tillid, som MCH er blevet vist af Danmarks Ishockey Union og IIHF, og vi vil gøre os umage med igen at skabe en festlig ramme. Vi ser frem til at byde de deltagende nationer og deres mange fans velkommen i 2025.

VM Ishockey 2018

Foto:Jannie Nyegaard

Folkefest og legacy
I Danmarks Ishockey Union ser direktør Ulrik Larsen og formand Henrik Bach Nielsen frem til endnu et stærkt samarbejde parterne imellem.

- Jeg oplevede folkefesten i Hernings gader og stræder på nærmeste hold tilbage i 2018. Fordi byen er så relativt lille i forhold til andre normale værtsbyer, blev stemningen og sammenholdet helt specielt gennem de tre uger, hvor det meste af verden var på besøg. Solen skinnede, der blev spillet verdensklasse-ishockey, og folk havde det rart. Det glæder vi os til at opleve igen, og vi er sikre på, at Herning er klar til at løfte opgaven, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

VM i 2018 gav dansk ishockey et kæmpe løft. Store dele af overskuddet fra VM 2018 er gået tilbage til satsninger ude i de enkelte klubber og har ligeledes givet råd til satsninger på organisation, rekruttering og bedre vilkår til for eksempel kvindelandsholdet.

- Man taler meget om ”legacy” efter store arrangementer, og den har VM 2018 skabt ved at give tilbage til græsrødderne samtidig med, at vi har frivillige og fans, der stadig taler om de tre uger med stor glæde i stemmen. Folk har for længst meldt sig klar som frivillige igen, og det siger alt om den glæde, der var over arrangementet. Planlægningen begynder allerede nu, siger Henrik Bach Nielsen.