DM-ugen stangspring

DM-ugen

Foto: Lars Møller

Stort sportevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt. Afvikles i Herning i 2026. 

Herning bliver værtsby for en stor medaljefest under DM-ugen, som fungerer som en form for mini-OL. Alle arrangementer er gratis for publikum, og byen omdannes til et pulserende sportscentrum med dansk topidræt, som skaber en unik mulighed for at opleve sport integreret i bymiljøet. 

I alt 41 sportsgrene, herunder landevejscykling, luftsport og minigolf, vil konkurrere om danmarksmesterskaberne i Herning. 

DM-ugen blev første gang afholdt i 2022 og 2023 i Aalborg. I 2024 var det Herning, der lagde byrammer, idrætsfaciliteter og kulturinstitutioner til den enorme idrætsbegivenhed. i 2026 bliver Herning værtsby igen.

Herning er blandt andet blevet tildelt værtskabet for DM-ugen på grund af byens evner til og erfaring med at koble store sportsaktiviteter sammen med folkefest og underholdning i byens rum, som tilfældet har været med tidligere afholdte kæmpeevents i Herning eksempelvis VM i håndbold, VM i ishockey og VM i ridesport.

Kom og prøv

Under DM-ugen får besøgende masser af chancer for at deltage aktivt i forskellige sportsgrene.

"Kom og prøv"-parker blev oprettet både i centrum ved Kousgaards Plads og ved Sportscenter Herning, hvor alle havde mulighed for at afprøve en bred palette af idrætsdiscipliner.

DM-ugen app

Få overblik over sportsgrene, program, venues og meget mere. 

Praktisk information

Hvad er der ellers på tapetet?

Vi har et hav af events klar til dig. Dyk ned i vores eventkalender og køb billetter til nye oplevelser.

Street Food

Eventkalender

Foto: Nicolas Jægergaard