Bæredygtig turismeudvikling

Foto: Axel Månsson A/S

I de senere år er der kommet fokus på møder, messer og konferencers indvirkning på miljø og samfund.

Bæredygtig omstilling

VisitHerning har en destinationsstrategi for bæredygtig turismeudvikling, der fokuserer på at minimere turismens miljøpåvirkninger samt bevare vores særkender og kulturarv. Vi fremmer grønne initiativer, involverer interessenter, uddanner om bæredygtighed, og monitorerer resultaterne. Vores mål er at opretholde en balance mellem turismevækst og bevarelse af naturlige og kulturelle ressourcer.

VisitHerning har valgt en proaktiv tilgang til bæredygtig turismeudvikling. Derfor faciliterer vi ofte lokale projekter som fx E.A.T. – Eating And Tourism, hvor lokale turismevirksomheder i fællesskab arbejder med at igangsætte konkrete aktiviteter, som mindsker miljøpåvirkningen bl.a. gennem større grad af sæson og brug lokale produkter i madproduktionen.
 

Overvejer du at holde møder hos os, hvor I tager hensyn til miljøpåvirkning samt sociale og kulturelle forhold?

Her finder du vores tips og ideer til planlægning af dine møder med særligt fokus på at fremme bæredygtigheden.
Tips og ideer til fremme af bæredygtigheden i dine møder

VisitHerning er opmærksomme på, at der er muligheder for at planlægge og afholde mere ansvarlige møder og fremme bæredygtigheden af møder. I partnerskab med vores mødevenues, restauranter m.fl. arbejder vi aktivt på at udvikle og omstille vores destination til fordel for miljøet, lokalsamfundet og vores besøgende.

Ofte kan vi sammen, med en lille, målrettet indsats i planlægningsfasen, gøre en betydelig forskel for møders bæredygtighed. Nedenfor kan du læse om forskellige mødesteder og deres initiativer til at forbedre rammerne for dit næste møde.

Grønne oplevelser

Find de bedste valg til et mere bæredygtigt ophold i Herning og Ikast-Brande.

Læs også

WHBEY
Møder og konferencer
WHBEY
Tips og ideer til fremme af bæredygtigheden i dine møder