segmenter og anvendelse

Segmenter og anvendelse

Foto: VisitHerning

Med en eksplicit segmentering af mulige målgrupper og besøgende til vores destination, bliver det lettere at lave målrettet markedsføring og anvende den viden der er kortlagt til brug i din virksomhed.

Målgruppe(r)

Det er jo aldrig nemt, når ens målgruppe er alle…og vi må jo indrømme, at fra Hærvejen i øst til event- og erhvervsgæster i byerne og lystfiskere i vest, så har vi et stort udsnit af mennesker fra ind- og udland på besøg hvert år.

Men det giver ingen mening som destination eller som virksomhed at arbejde med en målgruppe, der hedder alle. Derfor vil vi gerne fortælle lidt om, hvordan vi gør i praksis, når vi skal planlægge markedsføring eller turistinformation fx på en ny hjemmeside for destinationen.

Kundetyper
Hærvejen

Kundetyper

Foto:Visitherning&VisitHerning

Vi arbejder i VisitHerning med ”Emotionelle kundetyper”. Teorien om emotionelle kundetyper arbejder med 4 typer af købsadfærd. Alle mennesker kan praktisere alle 4 typer af købsadfærd, men gør det på forskelligt tidspunkt, i forskellige situationer og endda i forskellige perioder i vores liv.

Den grønne kundetype er vores hoved-type. Det betyder, at vores generelle information og markedsføring er tilpasset denne købsadfærd. Det gør vi for at skabe sammenhæng i vores kommunikation. Prøv at forestille dig, at Coca Cola hver anden uge målrettede deres kommunikation til ældre mænd med interesse for lystfiskeri og den næste til yngre kvinder der var vilde med popmusik. Kommunikationen og reklamerne ville blive et rod og målgrupperne ville blive forvirrede over budskaberne. Derfor kan vi ikke tale til alle på en gang hele tiden. Men eftersom vi har flere kanaler og den digitale kommunikation i dag er så avanceret, så kan vi godt lave nichekommunikation samtidig med, at vi laver generel kommunikation.

Læs om den gule kundetype

Klik på filen og hent en overordnet beskrivelse af den gule kundetype og konkrete sætninger og ord til markedsføringssammenhænge.

Måske du også kunne være interesseret i

SoMe Snushane
Snushane-eksempel
Bra
Brand og værtsskab
Street Art
Værktøjskasse
Personalefronttur
Udviklingsinitiativer