Kulturruter i Danmark

I anledning af Kulturhovedstadsåret er 4 nye oplevelsespakkede ruter i Midtjylland åbnet. Kulturruterne er belagt med museer og historiske oplevelser.

Kulturruterne formidler historie under hver sit tema: Danish Way of Life, Local Ways to Global Art, World War II og Gods and Myths. 

Gå på opdagelse i områdets historiske skatte og oplev endnu flere museer i hele Midtjylland. 

Danish Way of Life

I anden halvdel af 1900tallet blev Danmark kendt for design, frisind, åbenhed og ligestilling. I takt med at velstanden steg, ændrede forbrugsmønsteret sig. 

Local Ways to Global Art

På ruten Local Ways to Global Art oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. 

World War II

Besættelsestiden har efterladt sig sine spor over hele Danmark og i den danske befolkning. Fysisk såvel som mentalt. 

Gods & Myths

Guder og Gåder viser vej til unikke steder og overalt er der gådefulde historier at fortælle.

Om samlingen

HEART Herning Museum of Contemporary Art åbnede i september 2009 i en helt ny museumsbygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Tidligere hed museet Herning Kunstmuseum og havde til huse i en nedlagt skjortefabrik ejet af Aage Damgaard. Herning Kunstmuseum blev stiftet i 1977, da Aage Damgaard sammen med Herning Kommune donerede værker fra deres samlinger til museet.

Centralt står samlingen af Piero Manzonis værker, hvoraf størstedelen er skabt i Herning under kunstnerens to ophold i 1960 og 1961.

Et andet vigtigt spor i samlingen er den konkrete og konstruktive kunst. HEARTs samling af Paul Gadegaard er landets største. Gadegaard arbejdede i 10 år på Aage Damgaards fabrikker i Herning.

Historien om HEART

HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Aage Damgaard (1917-1991) var en landskendt skjortefabrikant fra Herning, der fik stor succes med skjorter af navnet Angli. På Damgaards Angli-fabrikker florerede et levende kunstnerisk miljø præget af en række eksperimenterende danske og udenlandske kunstnere, som Damgaard havde inviteret til at skabe ny kunst i den moderne skjortefabrikations rammer.

Køb dit Attraction PASS

Køb dit Attraction PASS online her. Du kan også købe det hos VisitHerning, Østergade 21, 7400 Herning.