Gå til indhold
©  Foto:

Tryllefløjten

Søndag 12. marts 2023 kl. 15.00.
+ Gratis operaintroduktion kl. 14.00.

Ingen anden opera har fortryllet generationer af børn og voksne som Mozarts elskede og udødelige ’Tryllefløjten’. For at inspirere forældre og bedsteforældre til at lade børnene opdage musikkens og kunstens verden (og lokke dem væk fra smartphones og tablets) præsenterer Den Jyske Opera her en helt særlig opsætning af Tryllefløjten. Det foregår med stort orkester og de bedste sangere, men forkortet, så den ikke er længere end en god børnefilm.

Såvel nuværende som kommende Mozart-fans præsenteres for alle de berømte melodier, og orkestret hentes op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved den utroligt smukke musik.

En verden af magi …
’Tryllefløjten’ tager dig med ind i en magisk verden af musik, prinser, prinsesser, mystiske troldmænd og en ond dronning. Operaen handler om det godes kamp mod det onde – om lysets kamp mod mørket. Og så handler den om prins Tamino, der forelsker sig i Pamina, som er blevet bortført af troldmanden, Sarastro.

Paminas mor, Nattens Dronning, er ulykkelig over at have mistet sin datter, så da Tamino lover hende at gøre alt, hvad han kan for at redde Pamina, giver dronningen ham en magisk fløjte. Hun giver ham også en følgesvend, Papageno, der med sit magiske klokkespil kan hjælpe ham på hans færd.

Sammen drager de ud for at redde Pamina og finde kærligheden. Undervejs må Tamino dog lære, at det ikke altid er let at finde ud af, hvem der er de gode, og hvem der er de onde. De må igennem farefulde prøvelser, inden eventyret kan ende lykkeligt. Oplev denne opera i to akter for familier og børn fra 7 år i MCH Herning Kongrescenter 12. marts 2023.

Varighed ca. 1 time og 45 min. inkl. pause.

Opføres på dansk med danske overtekster.

Gratis operaintroduktion kl. 14.00.

Instruktør: Dominik Wilgenbus
Scenograf: Peter Engel
Kostumedesigner: Sandra Münchow
Dramaturg: Camilla Hübbe
Medvirkende: Jonathan Koppel (Tamino), Simone Lichtenstein (Pamina), Guibee Yang (Nattens Dronning), Leif Jone Ølberg (Papageno), Cassandra Lemoine (Papagena), Steffen Bruun (Sarastro), Christian Damsgaard (Monostatos), Thomas Christian Sigh (Sprecher)
Orkester: Aalborg Symfoniorkester Producent: Den Jyske Opera

Arrangør: 
Herning Teater
www.herningteater.dk 
herningteater@mail.dk 

Share your wonders: