Svend Brinkmann

Foto: VisitHerning
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Østergade 37

7400 Herning

Kontakt

E-mail:mch@mch.dk

Telefon:+4599269926

Website

www.mch.dk

Torsdag d. 21. november 2019 kl. 19.00 

Plads til at være menneske? Helt nyt foredrag med Svend Brinkmann 

På denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi "Stå fast""Ståsteder" og "Gå glip" og spørger polemisk, hvordan det står til med de menneskelige grundfænomener i tidens højhastighedskultur? Et spørgsmål, som også peger frem mod hans kommende bog med arbejdstitlen Hvad er et menneske? 

Slår vi overhovedet til? Eller har vi behov for en helt ny type menneske? 

Svend Brinkmann tager i dette foredrag på vanlig vis pulsen på tidens tendenser og strømninger anno 2019, og stopper ikke mindst refleksivt op med spørgsmål som:

• Er der plads til kærlighed, tillid og tilgivelse i dag?

• Hvad med sorg hos os selv og andre? Har vi tid og rummelighed til et eksistentielt grundfænomen som sorg, der jo synes ude af trit med kravene om at være positiv, fleksibel og omstillingsparat?

• Er der overhovedet plads til at være menneske i det moderne samfund?

• Skal vi lave menneskene om, så de passer bedre til præstationssamfundet, f.eks. gennem nye pædagogikker og ledelsesformer? - eller skal vi omforme samfundet, så det passer bedre til menneskets grundlæggende væsenstræk? 

Svend Brinkmann: Hvilken retning er vi på vej i? 

Psykologiprofessor Svend Brinkmann blev for alvor kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen "Stå fast", som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte "Ståsteder", der søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. Og endelig Brinkmanns afsluttende bog i trilogien "Gå glip", der undersøgte, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt. Bøgerne har alle været fast inventar på boghandlernes bestseller-lister i årevis, og vi er derfor ekstra glade for at kunne præsentere en aften, der nu kigger fremad. For hvad er status? Og hvilken retning er vi på vej i? Emner, som også peger frem mod Svend Brinkmanns kommende udgivelse "Hvad er et menneske?"

Håber vi ses til en spændende, provokerende, men ikke mindst rigtig vigtig aften!
 

ARRANGØR: TIKKO ApS

Yderligere information 

TID
Torsdag 21. november 2019 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Restauranter i Herning.

Adresse

Østergade 37

7400 Herning

Åbningstider

21 Nov 19 / 21 Nov 19

Thu

Relaterede produkter

Opdateret af: