Gå til indhold
©  Foto:

Svanesøen

Søndag 5. februar 2023 kl. 19.30.

Musik og dans smelter sammen på smukkeste vis, når Nationalballetten i Kyiv gæster MCH Herning Kongrescenter søndag 5. februar 2023 med en af ballethistoriens mest elskede klassiker, Svanesøen.

Med sin majestætiske ynde og elegance har svanen været inspirationskilde for kunst i århundrede, og da man i 1877 lod ballerinaer illudere svaner til tonerne af Tjajkovskijs rørende musik blev en klassiker født. Kom og oplev en gribende fortælling om den umulige kærlighed mellem prinsen og den smukke svaneprinsesse, som har boret sig ind i hjertekulen på generationer af balletelskere.

En kamp mellem lys og mørke
Den unge prins Siegfried forelsker sig i den hvide svaneprinsesse Odette, men lader sig også lokke af hendes sorte modsætning Odile. Den ene er renhed og poesi. Den anden er forførelse og fordærv. Svanesøen er det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mel­lem det gode og det onde, kærlighed og had – og her næsten 150 år efter ballettens tilblivelse, formår den stadig at gribe et moderne publikum.

Der spilles dermed på hele følelsesregistret, når du præsenteres for en overflod af bravurdans og Tjajkovskijs berusende musik.

Medvirkende
30 dansere fra Nationalballetten i Kyiv
Olga Doronina – Odile/Odette
Sergei Skvortsov – prinsen
Alexander Pokotilo – hofnarren

Share your wonders: